Pomana Porcului

Postat de nico15 in Porc
22 Mai 2017 | 4966 vizualizari
Pomana Porcului

Una din mancarurile mele preferate. Medi si Buni va aduceti aminte de piatra Alba??? sa stiti ca Pomana mea este mult mai buna. Data viitoare va invit la mine sa o degustati alaturi de un pahar de vin de Focsani.  

Ingrediente

  • 500 g de carne de porc
  • 125 g de carnati afumati
  • 50 g de costita afumata
  • cimbru
  • boia afumata
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • vin alb
  • 300 g de malai
  • apa

Mod de preparare

Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carnes pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata cubulete/bastonase.

Intre timp, curatam si taiem usturoiul lamele. Dupa ce carnea a prins culoare, adaugam piper, un praf de boia si stoc de legume/ porc, lasand sa fiarba cu capacul pus 10 minute. Luam tigaia de pe foc si adaugam usturoiul si cimbru, carnati si vinul alb si dam la cuptor, pentru maxim 30 de minute. Pentru a nu fierbe carnea si a se praji, se sareaza la final.

Ne apucam de prepararea unei mamaligi, punem apa si sare si lasam sa inceapa apa sa fiarba, dupa care adaugam malaiul in bloc si incepem sa amestecam cu grija, sa nu facem aglomerari in mamaliga, putem pentru un gust mai bun sa-i adaugam si putin unt. Mamaliga va fi gata cand se va ridica de pe marginile vasului. Mancarea noastra se poate servi acompaniata de ardei copti si un pahar de vin alb sanatos (podgorie proprie), acelas pe care l-am folosit si la sos.

Din aceasta cantitate, ies 3 portii mai mititele sau 2 portii mai generoase.

  Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana Porcului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Friptura de purcel

Postat de oanapl

Friptura de purcel

Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt,...

Citeste continuarea

Pomana porcului

Postat de mirela0911

Pomana porcului

Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte.  Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 08:51
De aici mananc tot!
la 22.05.2017, 09:16
la 22.05.2017, 13:23
Buna!
la 22.05.2017, 14:43
Multumesc mult si va astept la masa, pe Mirela o servesc dublu ca a sarit peste creveti.
la 22.05.2017, 16:27
buna buna

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking