Pomana porcului

Postat de mirela0911 in Porc
7 Dec 2017 | 14252 vizualizari
Pomana porcului

Nu am taiat porc, doar de pe lista :)) , dar am primit o bucata frumoasa de carne, niste carnati de casa si ..... bineinteles ca mi s-a facut pofta de o mancare traditionala, de o reteta romaneasca adevarata. Asa ca m-am pus pe gatit! "reteta romaneasca"

Ingrediente

  • cca. 1 kg carne de porc si macra si cu grasime
  • 2 buc mari de ceapa alba
  • 2 lgt boia de ardei
  • sare dupa gust
  • carnati de casa
  • branza de burduf
  • muraturi preferate
  • mamaliga
  • buna dispozitie

Mod de preparare

Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte. 

Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se incinga apoi se adauga mai intai bucatile cu grasime. Se lasa pana se rumenesc usor si lasa untura. Se adauga apoi restul bucatilor de carne si se lasa sa se caleasca. La un moment dat vor lasa sos si se lasa sa fiarba in sucul propriu. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ceapa peste carne, se adauga si boiaua de ardei, se amesteca bine si se lasa sa fiarba in continuare cu capac. De cate ori este nevoie se adauga cate putina apa fierbinte si se lasa sa fiarba mai departe. Intre timp se adauga si sare dupa gust si se lasa sa fiarba in sos si cu sarea. Timpul de fierbere dureaza in functie de carne.

Intre timp se pune separat carnatul la prajit si se pregateste si mamaliga.

Cand sunt toate gata facute, se serveste cu mare pofta, dar inainte se bea un tol de tuica :D.

Se serveste alaturi de branza buna de burduf si de muraturile preferate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de purcel

Postat de oanapl

Friptura de purcel

Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt,...

Citeste continuarea

Pomana porcului

Postat de Sidy

Pomana porcului

Porcul va fi parlit cu arzatorul pentru a i se indeparta parul( inainte se foloseau paiele...) Dupa operatiunea de parlire, aruncam cu o cana apa calda peste porc si il spalam bine ,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2017, 22:30
Io sambata prestez pomana asta, ca n-am taiat porcu de pe lista...traiasca mama...
la 07.12.2017, 22:31
la 07.12.2017, 22:32
Strașnică pomană! Bravo, Mirela!
la 07.12.2017, 22:35
Oooo, Cleme..... inseamna ca iar te vad calare pe ... situatie! ) Mersi!
la 07.12.2017, 22:38
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking