Ingrediente
- cca. 1 kg carne de porc si macra si cu grasime
- 2 buc mari de ceapa alba
- 2 lgt boia de ardei
- sare dupa gust
- carnati de casa
- branza de burduf
- muraturi preferate
- mamaliga
- buna dispozitie
Mod de preparare
Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte.
Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se incinga apoi se adauga mai intai bucatile cu grasime. Se lasa pana se rumenesc usor si lasa untura. Se adauga apoi restul bucatilor de carne si se lasa sa se caleasca. La un moment dat vor lasa sos si se lasa sa fiarba in sucul propriu.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ceapa peste carne, se adauga si boiaua de ardei, se amesteca bine si se lasa sa fiarba in continuare cu capac. De cate ori este nevoie se adauga cate putina apa fierbinte si se lasa sa fiarba mai departe. Intre timp se adauga si sare dupa gust si se lasa sa fiarba in sos si cu sarea. Timpul de fierbere dureaza in functie de carne.
Intre timp se pune separat carnatul la prajit si se pregateste si mamaliga.
Cand sunt toate gata facute, se serveste cu mare pofta, dar inainte se bea un tol de tuica :D.
Se serveste alaturi de branza buna de burduf si de muraturile preferate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|