Porc cu cartofi copti

Postat de ancutsa in Porc
1 Feb 2017 | 2053 vizualizari
Porc cu cartofi copti

Pentru un pranz festiv sau o duminica in familie, puteti pregati carnati si carne de porc prajite alaturi de cartofi la cuptor.

Ingrediente

  • 300 g pulpa de porc;
  • 200 g fleica;
  • sare dupa gust;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 1 pahar vin alb;
  • 3 foi de dafin;
  • Pentru garnitura:
  • 6 cartofi mari;
  • 100 g unt;
  • Condimente:
  • sare
  • piper negru macinat
  • si oregano dupa gust
  • cascaval ras dupa gust
  • putin vin alb;
  • In plus: 4 carnati mici (de casa)

Mod de preparare

 

Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt aproape fierti, se scurg de apa si se intind pe o tava in care am pus foaie de copt.

Se presara sare, piper negru macinat si putin oregano. Nu exagerati cu oregano, pentru ca are un gust pronuntat, mai ales daca nu il folositi des. Se adauga si fasii de unt, se rade cascavalul si se stropeste cu putin vin alb.

Se da tava la cuptor pana se rumenesc.

 Intre timp, se pregateste fleica si pulpa de porc. Se portioneaza in bucati cat mai mici. Se topeste mai intai putina grasime intr-o cratita incapatoare, apoi se rumenesc bucatile de carne. Se adauga sare si cateva boabe de piper negru. Puteti adauga si 2-3 foi de dafin pentru mai multa savoare. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga vin alb, dar nu tot odata, ci putin cate putin. Se gateste la foc mic. Din cand in cand, se completeaza cu putin vin. Este gata in aprox o ora. La final, se scoate carnea si se pot praji si carnatii in aceasta cratita.

 Se serveste cu salata de rosii.

Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/porc-cu-cartofi-copti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Postat de merisor67

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...

Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de AdrianUdrea

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Curatam toate legumele si le tocam cuburi, respectiv rondele. Portionam carnea in bucati mai mici. Pornim Multicookerul Crock-Pot Express pe programul Brown/Saute, pentru 15 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2017, 15:27
la 01.02.2017, 17:23
ce bunatate!
la 01.02.2017, 19:59
buna!
la 01.02.2017, 20:13
Iau o bucatica de pulpa de porc, cativa cartofi si ma asez la masa!
la 02.02.2017, 13:11
Motan,

Daniela, multumesc frumos!

Multumesc, draga Rahela!

Rocsi, te servesc cu drag!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking