Porc cu sos bearnaise

Postat de papabundetot in Porc
22 Iun 2014 | 4880 vizualizari
Porc cu sos bearnaise

Am tot auzit de acest sos bearnaise si mereu doar la superlativ,asa ca…desi aveam o presimtire ca nu va fi exact pe gustul meu,sau altfel spus,ca nu ma va convinge,am vrut totusi sa incerc si ceva frantuzesc pentru ca retetele asiatice…deja stiu ca orice ar contine imi sunt pe plac :),asa ca am apelat la google in prima faza,dar cate retete am citit,atatea modalitati de a face acest sos am gasit,si in cele din urma,am ales wikipedia…care m-a si lamurit :) Dupa aceasta experienta,raman la parerea mea si anume,mancarea frantuzeasca este fina,delicata dar…nu e atat de aromata si cu gust cum as prefera eu..

Ingrediente

  • Am folosit pentru friptura:
  • 6-8 felii pulpa de porc
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute rosu
  • sos de peste,
  • otet de orez,
  • tika masala
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml otet de vin alb
  • 50 ml vin alb
  • 1 legatura tarhon
  • 1 esalota
  • sare,chilly
  • 120 gr unt clarifiat

Mod de preparare

Am pus carnea la marinat in sos de peste,otet de orez,tika masala si am lasat-o asa cateva ore pentru a se fragezi.Am asezat apoi carnea intr-o tava si am tocat 1 catel de usturoi si o jumatate de ardei iute,am pus si 40-50 ml vin alb si am dat carnea la cuptor pana cand s-a rumenit frumos.

Sos: Inainte cu o seara am pus la marinat o jumatate de legatura de tarhon in 50 ml otet de vin alb si 50 ml vin alb.A doua zi,am continuat operatiunea sos bearnaise :). Otetul si vinul impreuna cu tarhonul marinat in ele le-am pus intr-un ibric si le-am pus sa fiarba impreuna cu esalota taiata marunt,sare si chilly.Dupa ce au fiert si au scazut putin,am strecurat pastrand lichidul limpede pe care l-am turnat peste 2 galbenusuri de oua,am amestecat bine,apoi am pus pe aburi si am continuat sa amestec pana cand sosul s-a ingrosat.

Am topit 120 gr unt,am luat spuma formata deasupra,iar ceea ce a ramas este untul clarifiat.Dupa ce am luat de pe aburi sosul,si s-a racit putin,am adaugat peste el untul topit,amestecand bine pana cand sosul s-a racit complet.La final am adaugat cealalta jumatate de legatura de tarhon proaspat,tocat marunt si am dat sosul la frigider pentru a se ingrosa putin.

Am servit friptura de porc cu sos bearnaise,alaturi de cativa cartofi noi,prajiti si o salata de vara

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu sos bearnaise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Retete similare

Friptura de porc la tava

Postat de AlexTeacher

Friptura de porc la tava

Cresteaza romburi pe soriciul bucatii de carne si maseaz-o cu cimbru, usturoi si sare. Taie feniculul, morcovii, prazul si telina apio bucati mai mari.  Pune ulei de masline intr-o...

Citeste continuarea

Tochitura moldoveneasca

Postat de RODIMUR

Tochitura moldoveneasca

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2014, 17:45
la 22.06.2014, 17:49
bravo
la 22.06.2014, 18:13
la 22.06.2014, 18:40
bun
la 23.06.2014, 05:39

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking