Ingrediente
- 500 g carne de porc (de preferat poală de porc)
- 75 g zahăr (50 g pentru mine data viitoare)
- 3 linguri de sos de peste
- 1/2 cub de pui Knorr
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa esalota
- 3 arpagic
- 1/2 ardei rosu mic,
- ardei iute (facultativ)
- piper
Mod de preparare
Pune carnea într-un recipient cu 20 grame de zahar, 3 linguri sos de peste și pudra Knorr.
Se amestecă bine si se lasa la marinat 30 de minute.
Faceti un caramel colorat. Când este gata, se adaugă 350 ml de apă pentru a-l dilua.
Atentie va face zgomot !
Adăugați carnea cu sosul, puneti uleiul si se pune la fiert.
Se toaca marunt ardeiul, ceapa și partea alba a arpagicului.
Adăugați-le la carne și se fierbe totul la foc moderat 1 oră - 1 ora 30 (1 oră 10 minute pentru mine).
Presarati cu partea verde a apagicului.
În Vietnam este servit cu ouă fierte și orez.
Eu l-am servit cu o salata de cartofi
Poftă bună !!!!
reteta gasita pe blogul lui Bernard caruia ii mulțumesc ..
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|