Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor

Postat de ancutsa in Retete Delikat
7 Iun 2018 | 1557 vizualizari
Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor

Carne de porc si cartofi cu mirodenii la cuptor, le-am servit cu branza rasa si un sos simplu de smantana cu ierburi italiene, au fost delicioase.

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 1 pahar bere
  • 1 pahar apa
  • 1 kg cartofi noi
  • Optional un morcov
  • 1 lingurita de condimente pentru porc Delikat
  • Putina branza rasa
  • Pentru sos:
  • smantana 20% grasime dupa gust
  • ierburi italiene dupa gust

Mod de preparare

 

Se curata si se spala cartofii, apoi se taie pe lungime.

Se spala carnea de porc, se portioneaza si se asaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se asaza printre feliile de carne si cartofii. Se pot pune si rondele de morcov pentru o aroma dulce. Se presara condimente pentru porc, se adauga berea si apa si se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora si jumatate, pana s-a fragezit carnea, iar cartofii s-au rumenit bine.

Se aranjeaza frumos pe platouri, se presara branza rasa si se servesc cu un sos simplu din smantana 20% grasime (se poate inlocui cu iaurt grecesc) amestecata cu putine ierburi italiene.

 

Timp de pregatire: 10min

Timp de coacere: 1h 30min

Portii: 4

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor

Postat de ancutsa

Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor

  Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi...

Citeste continuarea

Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf

Postat de ancutsa

Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf

  Carnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:03
la 06.07.2018, 09:08
O mâncare foarte bună și sățioasă!
la 06.07.2018, 09:28
la 06.07.2018, 10:05
la 06.07.2018, 10:19

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking