Ingrediente
- 600 g pulpa de porc
- 1 pahar bere
- 1 pahar apa
- 1 kg cartofi noi
- Optional un morcov
- 1 lingurita de condimente pentru porc Delikat
- Putina branza rasa
- Pentru sos:
- smantana 20% grasime dupa gust
- ierburi italiene dupa gust
Mod de preparare
Se curata si se spala cartofii, apoi se taie pe lungime.
Se spala carnea de porc, se portioneaza si se asaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se asaza printre feliile de carne si cartofii. Se pot pune si rondele de morcov pentru o aroma dulce. Se presara condimente pentru porc, se adauga berea si apa si se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora si jumatate, pana s-a fragezit carnea, iar cartofii s-au rumenit bine.
Se aranjeaza frumos pe platouri, se presara branza rasa si se servesc cu un sos simplu din smantana 20% grasime (se poate inlocui cu iaurt grecesc) amestecata cu putine ierburi italiene.
Timp de pregatire: 10min
Timp de coacere: 1h 30min
Portii: 4
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|