Ingrediente
- 1 kg cotlet de porc,
- 8 coaste afumate de porc,
- Câteva ciuperci champignon,
- 6 cartofi,
- 150 ml vin alb,
- 400 ml apă,
- Sare, după gust,
- 2-3 căței de usturoi,
- O crenguță de rozmarin,
- 50 ml ulei de floarea soarelui,
- 3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,
- 1 linguriță mix mirodenii (cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce)
Mod de preparare
Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.
Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Presari mirodenii, sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.
Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, apoi întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/cotlet-de-porc-cu-legume-si-mirodenii.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|