Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor

Postat de ancutsa in Porc
9 Ian 2021 | 3063 vizualizari
Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor

De Sărbători, am pregătit cotlet de porc la cuptor, cu costițe, cartofi și mirodenii. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită, însă tot ele s-au mâncat primele (cine nu iubește coastele?) Usturoiul și rozmarinul sunt mirodeniile noastre preferate, dau o aromă deosebită.   "Retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc,
  • 8 coaste afumate de porc,
  • Câteva ciuperci champignon,
  • 6 cartofi,
  • 150 ml vin alb,
  • 400 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • O crenguță de rozmarin,
  • 50 ml ulei de floarea soarelui,
  • 3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,
  • 1 linguriță mix mirodenii (cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce)

Mod de preparare

 

Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.

Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Presari mirodenii, sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.

 

Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, apoi întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/cotlet-de-porc-cu-legume-si-mirodenii.html


Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi frantuzesti

Postat de ralu_ca

Cartofi frantuzesti

Am fiert cartofii in coaja. apoi i-am lasat sa se raceasca si i-am curatat de coaja. Ouale le-am fiert, branza se da prin razatoare, kaizerul l-am taiat cubulete, precum si ouale dupa ce le-am...

Citeste continuarea

Tocana banateana cu carne de porc si galuste

Postat de katty

Tocana banateana cu carne de porc si galuste

In uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2021, 11:39
Gustos!
la 09.01.2021, 11:45
Cât de gustos trebuie să fie...!
la 09.01.2021, 11:50
Foarte bun!
la 09.01.2021, 12:02
la 09.01.2021, 12:10
Delicios!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking