Porc tras in caramel, sos de soia si legume

Postat de ionix in Porc
3 Feb 2010 | 10130 vizualizari
Porc tras in caramel, sos de soia si legume

o mancarica pe care as manca-o non-stop... mai ales fara carnita....

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc
  • 3 morcovi mari
  • 300 g fasole verde
  • 4 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g porumb
  • Sos de soia
  • 5 linguri zahar brun
  • 2-3 linguri cu apa
  • Zeama de la o jumatate de lamaie
  • Sare, piper

Mod de preparare

 

Pulpa de porc se spala bine, se taie fasii subtirele, se lasa in apa rece circa 5 minute si se spala bine iar.

Dupa aia se pipereaza, se pun circa 3 linguri cu sos de soia si se da carnea la frigider o ora.

Intre timp curatam legumele si oparim fasolea verde, chiar daca e prefiarta eu o oparesc circa  2-3 minute.

Legumele se taie si ele fasii, ceapa se taie julien, doar porumbul se spala in 2-3 ape.

Intr-o tigaie adanca se pune zaharul brun la caramelizat. Cand incepe a se caramelize turnam doua lingurite cu sos de soia si 2-3 cu apa.

Adaugam ceapa si amestecam iar apoi si fasiile de carne.

Le calim un pic, cat sa-si schimbe carnea culoarea si adaugam ardeiul taiat fasii.

Dup ace s-a inmuiat un pic ardeiul adaugam si morcovii.

Punem un capac pe cratita si lasam la inabusit cateva minute bune, circa 15 min, dar sa nu uitam sa amestecam din cand in cand.

Dupa aceea punem inca 2-3 lingurite cu sos de soia, zeama de lamaie, amestecam bine si lasam iar la inabusit.

Cand carnita incepe a se fragezi adaugam porumbul, scurs bine, si fasolea verde.

Mai lasam inca circa 5 minute la inabusit si luma de pe foc.

Se mai adauga sare si piper dupa gust, eu n-am mai pus pentru ca sosul de soia avea suficienta sare.

Se serveste alaturi se orez cu sos de soia.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc tras in caramel, sos de soia si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Costite cu miere la cuptor

Postat de CameliaComan

Costite cu miere la cuptor

Spalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec....

Citeste continuarea

Pulpa de porc cu leurda si rosii galbene

Postat de Constelatialeu

Pulpa de porc cu leurda si rosii galbene

Bucata de pulpa o portionam, apoi presaram sare si condimente de Provance, asezam intr-un vas de ceramica, acoperim cu hartie de copt si bagam la cuptor la foc mediu cca 1 ora, apoi scoatem din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2010, 22:25
Interesanta combinatie!
la 03.02.2010, 22:49
foarte interesant, intr-adevar!
la 04.02.2010, 09:44
mi-a venit pe moment sa fac combinatia asta si a iesit super super... o mancarica dulce-acrisoara....
la 04.02.2010, 16:15
Mmmm, eu sigur as manca o portieeee Arata foarte bine!
la 04.02.2010, 17:03
cu mare drag iti dau o portie... mie mi-a placut foarte mult dar sotului nu prea, daca nu-i prajit nu-i bun zice el

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking