Ingrediente
- 200 g unt
- 100 g smantana grasa
- 200 g nuca macinata
- 3 oua
- 1 varf de sare
- 1 plic de bicarbonat
- 100 gr zahar
- esenta de vanilie
- coja de portocala rasa
- faina cat cuprinde
- Zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Se inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii, smantana, ouale si esenta se amesteca bine si se framanta energic un aluat potrivit.
Din aluatul obtinut se prind pe rand bucati mici, care se ruleaza si se taie cam de 3 cm, se ruleaza usor fiecare bucata dand forma unei potcoave se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se da la cuptor 200° pana se rumenesc (15 min aproximativ).
Se scot si se trec prin zahar pudra vanilat. Se continua pana se termina aluatul.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave ala Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
|