Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 gr zahar
- 2 oua intregi
- 3 lg miere
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita amoniac
- 15 linguri lapte
- 600 gr faina
- 2 linguri cacao
- Pentru crema:
- 2 budinci de vanilie
- 2 oua intregi
- 600 ml lapte
- 2 linguri zahar
- 250 gr margarina Rama
- 250 gr zahar praf
- Pentru glazura:
- 1 lingura zahar
- 1 lingura apa
- 1 lingura cacao
- putina margarina
- nuca de cocos
Mod de preparare
1. Foile:
250 gr zahar se freaca cu cele 2 oua intregi. mierea, bicarbonatul si amoniacul. Se adauga 15 linguri de lapte si 600 gr faina. Aluatul se imparte in 2 portii. Din partea galbena se fac doua foi si se coc pe dosul tavii. La cealalta parte se adauga 2 linguri cacao si se fac 12 bete la fel de lungi ca foile si se coc pe dosul tavii.
2. Crema:
Pentru crema, se amesteca 2 budinci de vanilie cu 2 oua intregi, 600 ml lapte si 2 linguri zahar. Se fierbe si se pune la racit. 250 gr margarina se freaca cu 250 gr zahar praf si se amesteca cu prima compozitie.
3. Montare:
Foaia galbena se taie in 3 parti egale. Partea din mijloc se unge cu crema si se aseaza betisoarele in foma de piramida punand intre ele crema. Cele doua parti laterale se ridica peste betisoare in forma unui acoperis de casa. Vor iesi doua acoperisuri a cate 6 bete fiecare.
4.Glazura:
Deasupa se face o galuza de ciocolata astfel: fierbem o lingura de zahar cu o lingura de cacao, o lingura de apa si putina margarina. Cand e calda e foarte lichida glazura si va curge, dar intindeti glazura peste acoperisul de casa putin cate putin pentru ca se intarseste foarte repede si astfel veti reusi sa o intindeti uniform. Deasupra presarati nuca de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Acoperis de casa"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|