Prajitura Acoperis de casa

Postat de babi5 in Prajituri
16 Ian 2014 | 18270 vizualizari
Prajitura Acoperis de casa

Am vazut reteta publicata de Merisor. Mi-a placut tare si azi am incercat si eu cu mici modificari, eu am facut 2 portii adica in 2 tavi de chec. A iesit bine, multumesc Merisor

Ingrediente

  • 500 ml frisca hulala
  • 400 gr ciocolata menaj 52% concentratie cacao
  • 3 plicuri gelatina (30g)
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi napolitane
  • 1 esenta portocala (fiola Dr. otker)
  • 1 borcan visine fara samburi
  • 200 ml cafea concentrata + sucul de lasiropul de visine
  • 30 piscoturi
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Prima data am tapetat peretii tavilor de chec cu foile de napolitane, peretii laterali si fundul tavii.

Apoi am topit ciocolata cu 350 ml frisca. Dupa topire dam la o parte si lasam sa se raceasca. Intre timp inmuiem gelatina in 100 ml apa si lasam sa se dizolve (sa-si mareasca volumul) Mixam bine ciocolata pana devine cremoasa, restul de frisca ramas il mixam cu 2 linguri de zahar si amestecam cu o paleta cu crema de ciocolata, esenta de portocala si visinile bine scurse.

Gelatina o punem pe plita pana la punctul de fierbere (atentie nu se fierbe), se lasa numai sa se topeasca apoi lasam putin sa se raceasca si punem peste crema. Amestecam bine cu paleta pana se incorporeaza bine. Din crema obtinuta punem un strat mai grosut pe fundul tavilor de chec apoi amestecam cafeaua indulcita cu 2 linguri de zahar si cu siropul din visine, trecem piscoturile pe rand, usor, prin acest sirop si asezam peste crema primul rand format din cate un piscot, punem din nou crema. Randul 2 se face cu doua piscoturi alaturate, punem restul de crema si ultimul rind se pune cu trei piscoturi alaturate.

Se pun tavile la rece pentru cateva ore. Se intoarce tava de chec pe un platou, se orneaza daca vreti cu  ciocolata sau frisca sau pur si simplu  ramane asa.

Este super buna si chiar nu are multe calorii avand in vedere concentratia mare de cacao. Zahar nu se foloseste decit 4 linguri. 

Ppofta buna! Merisor multumesc inca o data!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Acoperis de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata

Postat de merisor67

Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata

Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza. Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii. Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc,...

Citeste continuarea

Prajitura "Acoperis de casa"

Postat de bianca92

Prajitura "Acoperis de casa"

1. Foile: 250 gr zahar se freaca cu cele 2 oua intregi. mierea, bicarbonatul si amoniacul. Se adauga 15 linguri de lapte si 600 gr faina. Aluatul se imparte in 2 portii. Din partea galbena se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2014, 15:08
Vreau si euu
la 16.01.2014, 15:10
Super ti-a iesit, Babi!
Imi place cum ai facut-o tu!
la 16.01.2014, 15:15
ce prajitura buna !
la 16.01.2014, 15:18
la 16.01.2014, 15:18
superr

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking