Ingrediente
Pentru blat
- 7 albusuri
- 8 linguri de zahar
- 3 linguri faina
- o cana 250 gr nuca macinata
- 1 praf de copt
Pentru crema
- 8 linguri zahar pudra
- 7 galbenusuri
- 3 linguri apa
- 200 ml frisca
In plus :
- o cana nuca taiata marunt
- dulceata /fineti
- 20 biscuiti petit beurre
- sirop de zahar/rom sau compot
Mod de preparare
Blat : albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt.
Se prajeste o cana de nuca taiata maunt, se pune pe folie in tava, apoi se pune blatul peste ea si se coace.
Se raceste blatul, se unge cu fineti, dulceata, apoi se pune un rand de biscuiti inmuiati in sirop.
Deasupra se pune crema :
Galbenusurile + zaharul pudra + apa se fierb pe abur, timp de 20 minute.
Dupa ce se raceste, se amesteca cu frisca lichida batuta spuma si se pune deasupra la biscuiti.
Se lasa la frigider inainte de servire, dar mai bine iar sta in camara.
Pofta buna :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Agnes" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|