Ingrediente
- blat:
- 8 albusuri,
- 8 linguri zahar ,
- 14 linguri nuca de cocos,
- 2 linguri faina ,
- un praf de sare ,
- coaja de lamaie rasa
- crema :
- 1 compot de ananas cuburi,
- 1 plic de gelatina ,
- 200 ml frisca,
- 1-2 linguri zahar
- nuca de cocos si frunze de menta pentru ornat
Mod de preparare
Pentru blat batem albusurile tinute la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam nuca de cocos ,coaja de lamaie si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pana blatul se rumeneste, apoi il scoatem si il lasam la racit .
Pentru crema scurgem compotul de ananas .Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa . Incalzim bine zeama de la compot in care am pus 1-2 linguri de zahar , dupa gust.Punem gelatina in siropul fierbinte, amestecam bine pana gelatina s-a topit definitiv, apoi turnam siropul peste fructele de ananas in timp ce mixam.Batem frisca tare si o adaugam la compozitia racita .Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Presaram deasupra fulgi de cocos si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi o portionam dupa preferinta si o ornam cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|