Ingrediente
- Pentru 3 foi avem nevoie de:
- 6 oua,
- 6 linguri de zahar,
- 12 linguri faina,
- 6 linguri ulei,
- 4 linguri cacao,
- 8 lg apa,
- 3 lingurite bicarbonat stins cu otet,
- Crema ganache:
- 200 g ciocolata neagra,
- 250 ml frisca lichida,
- Frisca:
- 200 ml frisca,
- 5 g gelatina,
- Glazura:
- 100 g ciocolata alba,
- 1 lingura lapte,
- 1 lingura unt,
- Sirop:
- 1 lingurita coaja rasa de portocala,
- 1-2 linguri apa,
Mod de preparare
Foile:
Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,2 linguri cacao,1 lingurita bicarbonat stins,3 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava(22*33) cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.La fel procedam si pentru ce-a de-a doua foaie neagra,iar pentru foaia alba tot la fel dar fara cacao si numai 2 linguri de apa.
Crema ganache:
200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata rupta bucati,se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata.Se da la frigider cca 1 ora sau pana se raceste.Dupa ce s-a racit se amesteca cu 50 g frisca batuta bine.
Frisca:
Gelatina se pune intr-o cana cu putina apa si se lasa asa 10 minute,dupa care se pune pe bain-marie pana se topeste si devine ca si un sirop.Frisca se bate bine bine si se amesteca cu gelatina racita.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucati,se pune intr-o craticioara cu laptele si intul pe bain-marie.Se amesteca pana se topeste ciocolata.Se lasa sa se raceasca.
Asamblare:
Se pune o foaie neagra,se insiropeaza si se intinde crema ganache,se pune foaia alba,se insiropeaza si se intinde frisca,se pune a treia foaie,se insiropeaza,se intinde glazura.
Se lasa intr-un loc rece pana se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alb-Negru" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|