Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine

Postat de Sidy in Prajituri
20 Iul 2011 | 5257 vizualizari
Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine

Vi-o recomand cu mare drag, fetelor care aveti masina de paine....

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 160 g unt
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 7-9 linguri zahar
  • 420 g faina
  • 1 plic drojdie Dr Oetker
  • 150 g stafide
  • 70 g nuca rupta bucatele
  • esenta rom.

Mod de preparare

Ingredientele se pun in ordinea numerotata pina la stafide .

Se porneste masina pe programul CAKE. Stafidele au fost puse in prealabil la inmuiat in esenta de rom.  In momentul cind se aude semnalul acustic al masinii ,se introduce nuca si stafidele. Eu am adaugat si o lingurita cu cacao. Lasam masina sa-si faca programul pina la capat. Cand este gata , o lasam in masina , la racit , cam 15 minute, o scoatem si se poate felia.

Cine doreste poate pudra zahar praf deasupra. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni

Postat de Oana

Desert prajitura cu capsuni

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se umfla si zaharul este topit. Se...

Citeste continuarea

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Postat de diaconta

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Pentru blat am folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat. Asta daca se respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 20.07.2011, 08:03
la 20.07.2011, 10:10
la 20.07.2011, 10:47
ce faina...dar trebuie sa imi iau masina de facut paine
la 20.07.2011, 11:10
Masina de paine ? PRIM ! sunt fan aceasta minunatie

Am retinut-o !
la 20.07.2011, 14:35
nu am masina de paine ..si nici nu-mi doresc ...dar prajiturica ta e belea!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking