Ingrediente
- Pentru blat
- 8 oua
- 2 zahar vaniliat,
- 360 gr. faina
- 1 praf copt
- 400 gr. zahar
- Pentru crema
- 200 gr nuca macinata
- 200 gr unt
- 100 gr rom
- 2 zahar vaniliat
- 160 gr zahar
- 450 gr gem caise
- Pentru glazura
- 250 gr ciocolata menaj
- 30 gr unt (1 lingura)
- 30 ml lapte
- 20 gr cocos
- 20 gr bombonele colorate
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si o incorporam usor cu o paleta, amestecand de jos in sus cu miscari lente pana o incorporam bine. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, a mea (45/40 cm) si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35 minute. Facem si testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca bine apoi taiem de-a lungul un sfert din blat pe care il faramitam. Adaugam romul peste, zaharul vaniliat, nuca si untul frecat bine cu zaharul. Se amesteca totul bine. Apoi blatul ramas il ungem cu gemul de caise si peste punem crema obtinuta. O nivelam frumos si cat se poate de drept, ca sa putem pune bine glazura peste.
Ciocolata o rupem bucati, adaugam laptele si untul si punem la topit. Glazura calda o intindem peste crema cu miscari mai repezi sa nu se intareasca. Ornam cu nuca de cocos si bombonele colorate.
Este o prajitura de ocazie si o recomand cu drag. Sa va fie de folos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ana Schmitte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|