Prajitura Anca

Postat de ancutsa in Prajituri
30 Oct 2016 | 6797 vizualizari
Prajitura Anca

Prajitura cu crema de vanilie, frisca, dulceata si glazura delicioasa de ciocolata.

Ingrediente

  • pentru pandispan:
  • 6 oua + 2 albusuri;
  • 6 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 3 linguri cacao;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa;
  • 4 linguri zahar;
  • esenta rom;
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 4 linguri zahar;
  • 3 linguri (rase) faina;
  • 100 g unt;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • In plus:
  • dulceata de capsuni;
  • 200 ml frisca lichida;
  • pentru decor:
  • perlute de zahar;
  • 150 g ciocolata cu lapte;
  • 100 g ciocolata alba;
  • Lapte.

Mod de preparare

 Se preincalzeste cuptorul.

Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt, faina, cacaoa si omogenizam. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata, care se toarna intr-o tava cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, aprox 20 de minute.

Cat se coace aluatul, putem pregati siropul si crema, pentru a le lasa timp sa se raceasca bine.

Pentru sirop: se fierb la foc mic apa cu zaharul pentru aprox 5 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga, dupa gust, esenta de rom sau orice esente preferati.

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca (de preferat cu un tel) cele 2 galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat si faina, se toarna incet peste ele laptele cald, se omogenizeaza si pune craticioara pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa, iar dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.

Se bate frisca lichida pana devine cremoasa si matasoasa.

Pentru a asambla: se indeparteaza marginile pandispanului pentru a ramane frumos, insa daca nu va deranjeaza, il puteti lasa si asa. Apoi se taie pandispanul in doua foi, se insiropeaza.

Se portioneaza cele 2 foi in patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinte. Eu am avut nevoie de mai multe prajituri, pentru un eveniment festiv in familie, asa ca am obtinut prajiturele de 6.5x4cm :) Am obtinut 21 de prajituri.

Pe fiecare prajitura se adauga crema de vanilie, dulceata de capsuni si frisca, apoi se adauga capacele.

Pentru decor: se incalzeste putin lapte, se toarna in 2 castronele (cam 2-3 linguri de castron) peste care se adauga ciocolata rupta in bucatele. Eu am facut 2 glazuri, una de ciocolata alba, cealalta cu ciocolata cu lapte.

Se glazureaza prajiturile, se decoreaza cu perlute de zahar si se da la frigider.

 

Timp total: 2h

Portii: 21

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/prajitura-anca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Anca

Postat de nico15

Prajitura Anca

Pentru crema de vanilie , vom proceda in felul urmator: Se pune laptele la foc sa se incalzesca, sa fie doar caldut, din acesta se ia aproximativ 200 de ml si se va adauga in fir subtire, dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2016, 20:15
Mmmm, delicioase tare!
la 30.10.2016, 20:16
E buna tare!
la 30.10.2016, 20:17
maine dau eu cafeaua
Ma uitam la a treia poza si credeam ca esti tatuata pe maini. Apoi am vazut ca e sigla ta de blog )))))))))
la 30.10.2016, 20:20
Woow, arata bine prajiturica ta!
la 30.10.2016, 20:22
frumoasa

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking