Prajitura Anca

Postat de nico15 in Prajituri
26 Oct 2012 | 5694 vizualizari
Prajitura Anca

sau prajitura cu visine reinventata

Ingrediente

  • 3-4 oua
  • 300 g de zahar tos
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 300 ml ulei
  • 300 g de iaurt simplu
  • 600 g de faina (se cerne)
  • 2 pliculete praf de copt
  • 500 g de visine
  • Pt crema de vanilie:
  • 4 oua(galbenusuri)
  • 500 ml lapte
  • 25 g unt
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 6 linguri zahar
  • un praf sare
  • Zahar pentru decor

Mod de preparare

Pentru crema de vanilie, vom proceda in felul urmator: Se pune laptele la foc sa se incalzesca, sa fie doar caldut, din acesta se ia aproximativ 200 de ml si se va adauga in fir subtire, dupa ce s-a topit zaharul in amestec cu ouale.

Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si amidonul, in amestecul rezultat se toarna in fir subtire laptele caldut.

Dupa ce s-a incorporate si laptele se toarna inapoi in restul de lapte.Totul se transfera inapoi in craticioara si se pune pe foc mic pana se ingroasa, amestecand in continuare sa nu se lipeasca crema de vas.

Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine pana se topeste, se acopera vasul cu o folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca bine de tot.  Pentru prajitura de visine, scoatem samburi de la visine, dupa care se freaca zaharul cu galbenusurile, si, acestea se adauga, pe rand si amestecam bine, semintele de vanilie, dupa aceea adaugam iaurtul si uleiul. Albusurile se bat spuma.

Faina se va cerne se stinge praful de copt cu zeama de lamaie si se adauga in ploaie peste celelalte ingrediente. La final adaugam albusurile batute spuma tare si vom aera compozitia, se amesteca doar manual nu cu mixerul, la final adaugam si visinile.

Compozitia rezultata se va pune in tava, eu am folosit o forma rotunda, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, am adaugat compozitia si am dat la cuptor 35 de minute.

Deoarece avem niste prietene care urmau sa vina in vizita, m-am gandit sa reinventez prajitura dupa cum urmeaza, fiecare doream altceva dulce asa ca dupa ce s-a racit prajitura am taiat-o in jumatate si am pus crema de vanilie si cu aceeasi crema am si ornate aratand ca un tort, dupa care am decorat cu niste modele facute din zahar caramelizat, asa ca toate prietenele mele am avut dulcele dorit.

Nu ne trebuie decat putina imaginatie, ca sa reinventam ceva banal in interesant.

Pofta Buna

PS. Nu inteleg de ce nu se vad fotografiile finale intregi, eu am atasat o fotografie care se vede bine, daca doriti sa vedeti in totalitate produsul intrati pe: www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Anca

Postat de ancutsa

Prajitura Anca

 Se preincalzeste cuptorul. Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2012, 19:59
Nico, pozele sunt prea "inalte" pentru formatul pozelor de pe site.

la 26.10.2012, 20:04
la 26.10.2012, 20:17
la 26.10.2012, 20:34
la 26.10.2012, 20:44

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking