Prajitura Anul Nou

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
30 Dec 2016 | 3126 vizualizari
Prajitura Anul Nou

Ca n-am gasit alta denumire, in caz ca cineva se intreaba de ce ''Anul Nou'' si nu ''La pomul laudat''.....

Ingrediente

  • Blat de cacao:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 1 esenta vanilie bourbon finnes
  • Blat de nuca:
  • 4 albusuri
  • 160 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri varfuite cu nuca macinata
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml frisca ( 300 g smantana dulce, care este foarte groasa+ 200 ml frisca lichida Creme Patiserie)
  • 10 g foi gelatina
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 3 plicuri capuccino
  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Am folosit o tava cu dimensiunile de 26 /38 cm.

Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, adaugam 5 linguri de zahar si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Galbenusurile cu vanilia si 2 linguri de zahar le mixam, apoi adaugam cacao si omogenizam. Incepem sa incorporam din albusurile batuta spuma, apoi adaugam si faina si la final restul de albusuri, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam blatul in tava, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 g, este gata cand trec testul scobitorii. se scoate din tava si se lasa la racit.

Blat cu nuca: Cele 4 albusuri cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si continuam sa mixam, adaugam faina si nuca macinata. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.

Sirop: Se pune apa si zaharul la fiert, cand fierbe se da de pe foc si se adauga capuccino.Se lasa la racit.

Crema: Incepem sa pregatim crema cand blaturile si siropul sunt reci, pentru ca trebuie sa ne miscam repede sa o asamblam. Punem la hidratat foile de gelatina in apa rece. Prregatim si frisca, eu am folosit smantana dulce pentru frisca 300 g si 200 ml frisca lichida Creme Patiserie Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si laptele si asezam pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste zaharul si isi mareste volumul. Tragem de pe foc , stoarcem foile de gelatina si le punem peste galbenusuri, amestecam bine sa se incorporeze gelatina, lasam cca 4-5 min sa se tempereza galbenusurile, apoi le amestecam cu mascarponele si frisca.

Asamblare

Asezam blatul de cacao pe o tava, apoi insiropam foarte bine, punem jumatate din crema si uniformizam, asezam blatul de nuca si restul de crema, apoi presaram cacao. Dam la frigider si portionam a doua zi....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste...

Citeste continuarea

Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie

Postat de Nadyne

Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie

Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul. Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.12.2016, 16:35
Foarte bine arata! 😊😃😆🌹
la 30.12.2016, 16:37
Nu faci nimic, dar de fapt uite ce frumuseti faci
la 30.12.2016, 16:57
Diana, zau ca nu stiu de unde au aparut..... ma duc sa curat usturoi...
la 30.12.2016, 17:33
buna buna
la 30.12.2016, 17:39
Parca ziceai ca nu faci nimic...

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking