Ingrediente
- Blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 pachet praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- Crema I
- 400 ml. lapte
- 200 g. zahar
- 4 linguri faina
- 100 g. unt
- coaja si zeama de la o lamaie
- Crema II
- 6-7 mere
- scortisoara
- 1 pachet de frisca lichida
Mod de preparare
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cu prafut de copt si zaharul vanilat. Cand se adauga faina se amesteca de jos in sus cu o lingurade lemn. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi . In tava se pune hartie de copt. Dupa ce s-a copt blatul se scoate cald de pe hartie ca sa nu se rupa.
Crema I
Se amesteca zaharul, faina, laptele si se fierb la bain-marie, dupa care se incorporeza untul, zeama si coaja de lamaie.
Crema II
Merele se spala, se sterg si se rad.Se calesc putin si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Cat stau merele la scurs si racit se bate frisca.Cand merele s-au racit, se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca.
Asamblare: blat- crema de lamaie-blat-crema de mere. Deasupra se orneaza cu cealalta jumatate de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Apple" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|