Prajitura aromata

Postat de Bianca20 in Mancaruri de post
13 Apr 2013 | 3624 vizualizari
Prajitura aromata

Ingrediente

Blat:

  • 500 g. faina;
  • 150 g. zahar;
  • o lingura scortisoara;
  • 2 linguri zeama de lamaie;
  • 2 linguri bicarbonat;
  • 3 linguri zahar vanilat;
  • 1o linguri ulei;
  • 300 ml. apa;
  • 100 g. alune

Glazura:

  • 50 g. margarina;
  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri zeama de lamaie;
  • 4 linguri cacao;
  • 100 g. alune.

Mod de preparare

Zaharul se pune la fiert cu apa pana se topeste.Se adauga uleiul si faina treptat.Se pune scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si alunele maruntite.Se poate adauga dupa gust mai multa zeama de lamaie.Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor la 200 grade celsius timp de 30-40 minute.

Glazura se face in urmatorul mod:margarina se freaca cu zaharul pana devine o spuma.Se adauga cacaoa si zeama de lamaie.La urma se adauga si alunele maruntite.Se intinde  peste  prajitura dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura aromata cu pere caramelizate

Postat de eumimi

Desert prajitura aromata cu pere caramelizate

Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C,...

Citeste continuarea

Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2013, 21:41
la 14.04.2013, 00:06
la 15.04.2013, 13:56
la 25.07.2013, 20:44
buna

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking