Ingrediente
- Pentru blat
- 6 oua
- 600 gr iaurt
- 150 gr zahar
- 75 gr faina ce se amesteca cu 1.5 gr drojdie uscata
- coaja rasa si sucul de la o lamaie
- un praf de sare
- Pentru sirop
- 125 gr zahar
- 125 ml apa coaja rasa si sucul de la o lamaie coaja rasa si sucul de la o portocala
Mod de preparare
Mixam galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare, adaugam apoi faina amestecata cu drojdia (1.5 gr drojdie uscata = o jumatate de lingurita), iaurtul, coaja si zeama de lamaie. Toate aceste ingrediente se amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in prima compozitie, cu ajutorul spatulei, cu miscari de rasturnate.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava, nu prea mare, a mea are 20x30 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune tava in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se rumeneste.
Intre timp prepar siropul, punand toate ingredientele enumerate mai sus, intr-o cratita. Se fierb pentru 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|