Ingrediente
Compozitie:
- 1 kg cozonac cu stafide/rahat/cacao/nuca (nu recomand macul deoarece e deja destul de aromat)
- 50g ciocolata cu lapte (sau mai mult daca va place)
- 1 L lapte
- 1 mana de stafide
- esenta de rom
- 3-4 linguri de scortisoara
- 4 oua
- 1 lingurita bicarbonat+otet
Bezea :
Mod de preparare
Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a topit ciocolata ,apoi luam cratita si asteptam sa se raceasca complet.
Dupa ce e rece adaugam ouale in compozitie si amestecam.
Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (sau pana vi se pare aproape gata).
Preparam bezeaua mixand albusurile cu zaharul. Scoatem tava de la cuptor si o intindem peste prajitura. Mai lasam la cuptor inca 10 minute pana se rumeneste putin bezeaua, apoi o scoatem. Dezlipim bezeaua de hartie folosind un cutit umed. Am terminat!
Cum spuneam, aceasta prajitura se poate manca calda sau rece, deci nu va trebui sa asteptati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata din cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|