Prajitura aromata din cozonac

Postat de VanessaAli in Prajituri
8 Aug 2016 | 2508 vizualizari
Prajitura aromata din cozonac

Ce sa faci cu cozonacul ramas, de care nimeni nu are pofta? Il transformi intr-un desert original si extrem de delicios! Am pregatit aceasta prajitura pentru familia mea si cu exceptia mamei, care a vazut cum il pregateam, nimeni nu si-a dat seama ca e facuta din cozonac. Am convenit sa nu le spunem ca sa nu fie critici inca dinainte sa manance. Tuturor le-a placut!  Aceasta prajitura aduce o explozie de arome, iar daca sunteti fani ai scortisoarei ,o s-o iubiti. Servita cu o cupa de inghetata , este un desert excelent pentru vara si nu numai. Ma gandesc deja cum o sa o prepar la iarna si o s-o savurez calda , citind o carte.

Ingrediente

Compozitie:

  • 1 kg cozonac cu stafide/rahat/cacao/nuca (nu recomand macul deoarece e deja destul de aromat)
  • 50g ciocolata cu lapte (sau mai mult daca va place)
  • 1 L lapte
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom
  • 3-4 linguri de scortisoara
  • 4 oua
  • 1 lingurita bicarbonat+otet

Bezea :

  • 2 albusuri
  • 100g zahar

Mod de preparare

Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a topit ciocolata ,apoi luam cratita si asteptam sa se raceasca complet.

Dupa ce e rece adaugam ouale in compozitie si amestecam.

Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (sau pana vi se pare aproape gata).

Preparam bezeaua mixand albusurile cu zaharul. Scoatem tava de la cuptor si o intindem peste prajitura. Mai lasam la cuptor inca 10 minute pana se rumeneste putin bezeaua, apoi o scoatem. Dezlipim bezeaua de hartie folosind un cutit umed. Am terminat!

Cum spuneam, aceasta prajitura se poate manca calda sau rece, deci nu va trebui sa asteptati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata din cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura savarina

Postat de vio_dreams

Desert prajitura savarina

Aluat : Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam. Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem...

Citeste continuarea

Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Postat de privatelaura

Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2016, 18:30
la 08.08.2016, 20:29
BUNA
la 08.08.2016, 20:37
Cred ca a fost foarte buna
la 08.08.2016, 23:13
super buna!
la 08.08.2016, 23:54
Multumesc!!!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking