Prajitura Berlini

Postat de miremirc in Prajituri
18 Ian 2012 | 28981 vizualizari
Prajitura Berlini

Ingrediente

  • Aluat fraged :
  • 250 g faina
  • 150 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura :
  • 300 g nuci macinate
  • 100 g zahar
  • 3 lg lapte
  • 3 lg gem caise sau alt gem
  • 4 lg rom
  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg faina
  • Glazura :
  • 5 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg cacao
  • 2 lg unt

Mod de preparare

Pentru aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute .

Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si pregatim umplutura astfel : amestecam nucile macinate cu zaharul, cu rom-ul, laptele si gemul de caise; omogenizam si lasam deoparte.

Pregatim blatul : mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul (cam 10-15 minute), adaugam faina , pe care o amestecam cu lingura , prin rasturnare de sus in jos.

Asamblare : o tava unsa cu putin ulei o tapetam cu hartie de copt; intindem pe masa aluatul si cu ajutorul sucitorului o asezam in tava pregatita. Chiar daca aluatul se rupe, il putem aranja cu mainile .

Deasupra rasturnam umplutura pe care o nivelam.

Peste umplutura asezam blatul si dam la copt cam 25 de minute; verificam cu scobitoarea cand este copt.

Prajitura dupa ce se raceste o rasturnam pe alt platou, apoi o rasturnam din nou pe alt platou , ca sa revina la forma din tava si abia apoi pregatim glazura de ciocolata : amestecam zaharul cu cacao si apoi adaugam apa; punem pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul. La sfarsit punem untul si omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem cu grija peste prajitura.

O reteta de prajitura primita de la soacra mea Any, care este super super buna, pentru ca este cu nuca si este fara crema !!! :D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Berlini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Postat de Elena_Daria

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana....

Citeste continuarea

Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

Postat de merisor67

Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

Pentru blatul nr 1: batem albusurile spuma cu un varf lingurita de sare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie. Tapetam o tava de 25/35 cm cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2012, 08:32
Delicioasa! Sunt prima, asa ca voi primi si eu o felie!
la 18.01.2012, 08:33
La favorite cu ea!
la 18.01.2012, 08:39
Bucataras, Ajutor! Numai functioneaza butonul de favorite!
la 18.01.2012, 08:48
la 18.01.2012, 08:48
o fi si-aici nu numar maxim

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking