Ingrediente
- Blatul:
- 6 oua,
- 6 ling apa rece,
- 300 g zahar
- 250 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lamaie
- 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie
- Crema:
- jumatate de blat
- 200 ml rom
- 250 g nuca macinata
- 100g unt
- sucul si coaja de la 1/2 lamaie
- 5 lingzahar pudra
- o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
- Glazura:
- 150 g zahar pudra se freaca cu
- 2 ling apa clocotita,
- 2 ling cacao
- 1 ling unt.
Mod de preparare
pt blat: se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.
cand s-a racit se taie in doua pe orizontal, jumatate se foloseste la crema
crema:o jumatate de blat se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele
se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Betivul" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|