Prajitura Boema

Postat de Geanina87 in Dulciuri
24 Ian 2016 | 10043 vizualizari
Prajitura Boema

Pentru ca nu trece nicio zi fara ciocolata, am preparat aceasta prajitura delicioasa care m-a convins de la prima inghititura ca e musai sa o repet.... Chiar daca pozele lasa de dorit, datorita luminii slabe, puteti sa ma credeti pe cuvant ca a fost foarte buna. :)

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • esenta de rom

Glazura:

  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml apa

Crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra

In plus:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura glazura sau topping de ciocolata

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si esenta, apoi se toarna peste albusuri si omogenizam. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia rezultata amestecand cu o lingura de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Verificam cu scobitoarea si cand este gata, il lasam sa se raceasca pe un gratar. 

Pentru sirop: punem apa si zaharul la fiert, lasam pana se dizolva zaharul, adaugam esenta si oprim focul. Dupa ce s-a racit, insiropam blatul foarte bine, dupa care taiem prajitura in formele dorite.

Glazura am preparat-o astfel: Am pus la fiert apa si zaharul,Dupa ce s-a dizolvat zaharul,am mai lasat pe foc 2 minute, apoi am oprit focul si am adaugat ciocolata.Am amestecat cu un tel si am lasat sa se raceasca. Am glazurat prajitura si am lasat-o la frigider peste noapte.

Crema: Frisca lichida am pus-o pe foc si am tinut-o pana a ajuns la punctul de fierbere,apoi am oprit focul si am adaugat ciocolata, dupa care am omogenizat. Am lasat la rece peste noapte, iar a doua zi am mixat crema pana s-a deschis un pic la culoare si a devenit mai pufoasa. Cu ajutorul unui posh am pus crema pe fiecare portie de prajitura. Peste crema am pus frisca batuta si la final putina glazura. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2016, 10:38
O bunatate
la 24.01.2016, 10:45
Delicioasa!
la 24.01.2016, 10:47
la 24.01.2016, 10:56
Yamiiii
la 24.01.2016, 11:14

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking