Ingrediente
Blat:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 200 g faina
- 125 g unt
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
Sirop:
Crema:
- 100 g fulgi nuca de cocos
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 300 ml lapte
- 3 lg de gris
Glazura:
- 200 g ciocolata
- 6 lg frisca lichida
Mod de preparare
Blat: Mixam untul moale si zaharul pana iese o compozitie spumoasa,apoi adaugam ouale, unul cate unul. Punem si laptele . Amestecam faina, praful de copt si cacaoa, apoi le cernem peste compozitia de unt.
Omogenizam si turnam totul intr-o tava 25/30 tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pt 20 min. Lasam la racit si ne ocupam de sirop.
Sirop: Caramelizam cele 2 lg de zahar si stingem cu laptele. Lasam la fiert pana se dizolva tot caramelul.
Crema: Laptele,untul,zaharul si grisul se pun intr-o cratita la fiert. Amestecam continuu pana se ingroasa si turnam nuca de cocos. Mai lasam putin ,dupa care o turnam fierbinte peste blatul racit si insiropat. Nivelam cu un cutit si dam la rece.
Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida. Se omogenizeaza bine si se toarna peste prajitura.Se lasa la rece pana se intareste glazura,apoi se poate taia cu un cutit a carui lama a fost inmuiata in apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|