Prajitura "Buturuga" din biscuiti

Postat de Lia1 in Prajituri
22 Sep 2014 | 9780 vizualizari
Prajitura "Buturuga" din biscuiti

Usor de facut si cu o sectiune simpatica. Aici am folosit biscuiti fara gluten, dar puteti face din orice fel de biscuiti dulci rotunzi.

Ingrediente

  • 16 biscuiti (cca. 5cm diam.)
  • CREMA
  • 60 ml lapte (1/4 cana)
  • 80g zahar tos (1/4 cana)
  • 2 linguri cu lapte
  • 2 linguri cu faina "Mix Pattiserie" / Dr. Schär
  • 1 pachet unt tare la temperatura camerei
  • 2,5 linguri mari cu cacao (dupa gust si concentratia pudrei de cacao)
  • GLAZURA
  • 70g ciocolata alba de buna calitate
  • 15-20g unt
  • 2 lingurite lapte
  • BALOTARE
  • 70g nuci

Mod de preparare

1. Dupa ce s-a racit crema, eu am pus cam 60% din crema intr-un pos cu orificiul de vreo 1.5-2cm.  Aplici central crema pe cate un biscuit (ca in poza) si o intinzi cu dosul unei lingurite. Trebuie sa obtii straturi egale de crema si biscuit.

2. Taie generos o folie alimentara si cu mare grija, iei turnuletul si il culci de-a lungul foliei cetral. Aduci o latura peste sul si sigilezi cu cealalta parte, apoi aduni extremitatile, il impachetezi ca pe salam. Il rulezi pe masa ca sa fie uniform. Nu-i nimic daca mai iese din crema dintre biscuiti, oricum vei imbraca turnuletul. Il pui in congelator pt 20-30minute ca sa stea in forma asta. 

3. Dupa acest timp, scoti folia si imbraci sulul din biscuiti cu restul de crema rece, cu o spatula. 

4. Din nou repeti operatiunea cu folia si dupa impachetare rulezi de masa ca sa se uniformizeze suprafata, si apesi usor intre palme capetele. Din nou pui sulul la congelator pentru minim 30 minute, sa se intareasca crema iar.

5. Intre timp, prajeste nucile. Corect ar fi pt vreo 10 minute in cuptorul incins, in tava cu hartie de copt, astfel nu se vor arde. Pe flacara, focul va fi mediu si vei amesteca nucile in tigaia tip gratar (fara ulei, desigur) pana se rumenesc fara sa se arda. Le scoti in farfurie ca sa nu continue prajirea si le lasi sa se racoreasca. Apoi le pui intr-o punga groasa cu zip / legata la gura si le zdrobesti cu facaletul, granulatie medie.

6. Cu 5 minute inainte de a o scoate din congelator prajitura, razi ciocolata si infierbanti pana la clocot apa intr-un ibric mai mare sau vas mic pt bain-marie. Intr-o cana de tabla / alt ibric mai mic sau ce ai, pune untul, laptele si ciocolata rasa. Opresti focul la apa si scufunzi vasul cu ciocolata. Imediat se va topi, amesteci mereu cu o lingura (eu am un tel micut para, sau spatula din silicon) pana se dizolva. Lasi 5-10 minute sa se mai intareasca dar tot un fluid gros sa fie. 

7. Scoti buturuga din congelator, indepartezi folia, asezi buturuga pe platou si o glazurezi doar la partea superioara. Lingura cu lingura pui de-a lungul coamei si ea va imbraca restul. Daca optezi sa nu o glazurezi, ea va avea textura ca de scoarta de copac, datorita impachetarii in folie.

8. Cat e glazura moale, presari nuca pisata mare si presezi foarte delicat cu degetele ca sa adere. 

9. Se lasa peste noapte la rece (minim 6 ore) si a doua zi se va felia corect si straturile se vor citi curate. 

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Buturuga" din biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere svaba

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu mere svaba

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit. Ouale si...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ness si arahide

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de ness si arahide

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi turnam usor uleiul. Adaugam iaurtul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2014, 21:05
arata minunaaaaaattt!!!
la 22.09.2014, 21:11
bravo,senzationalo! Favorita!
la 22.09.2014, 21:13
Deyu

Claudito, e-heee...!!! daca nu spuneai nici nu stiam de senzational
la 22.09.2014, 21:16
la 22.09.2014, 21:16
deci merit portie dubla din buturuga ta, nu-i asa?

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking