Desert prajitura Cabana

Postat de Criss in Prajituri
27 Noi 2012 | 116133 vizualizari
Desert prajitura Cabana

Cabana sau acoperis de casa, oricum s-ar numi, e tot o reteta veche din caietul mamei, dar pe care eu am modificat-o dupa gustul meu, in sensul ca am inlocuit margarina/untul din crema cu frisca. Poze cu etapele nu am, pentru ca am facut prajitura seara si nu ies bine pozele daca nu am lumina naturala.

Ingrediente

  • Foi:
  • 250 g zahar
  • 80 g unt
  • 600 g faina
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida (am folosit Meggle)
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • frisca lichida

Mod de preparare

Foi: Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea, laptele si bicarbonatul si se pune pe aburi. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia vasul de pe aburi si treptat se adauga faina, se amesteca, apoi se scoate aluatul pe planseta. Se lucreaza pe planseta presarata cu faina pentru ca aluatul e destul de lipicios. Se imparte aluatul in doua parti egale. In jumatate se pun 2 linguri cacao. Din jumatatea alba se intind doua foi si se coc pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina. Inainte de coacere am trasat cu ajutorul unui liniar doua linii astfel incat sa rezulte doua fasii egale pentru peretii cabanutei si foaia din mijloc am lasat-o putin mai lata. (7.5 cm pentru fasiile laterale si 8.5 cm pentru fasia din mijloc)

Aluatul cu cacao se imparte in 12 bile egale, din care se modeleaza 12 bare care la fel se coc pe dosul tavii.  

Crema: Se amesteca praful de budinca cu zaharul, vanilia, laptele si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu frisca batuta. Eu am uitat sa mixez budinca inainte de a o amesteca cu frisca, motiv pentru care in prajitura se vad niste picatele de budinca. :))   Se poate face o crema de vanilie daca aveti timp si chef si nu vreti sa folositi praf de budinca, eu am fost mai comoda :))  

Mai intai se glazureaza cu ciocolata topita peretii cabanutelor. Pe fasia din mijloc se pune crema, apoi 3 bare, din nou crema, 2 bare, crema, o bara, crema si se pun marginile, presand usor sa se lipeasca.

Se lasa prajitura la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cabana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu prune si smantana

Postat de Zamfira

Placinta cu prune si smantana

Spalam bine prunele, le desfacem in doua si scoatem samburii. Omogenizam foarte bine galbenusurile cu 300 g zahar. Adaugam uleiul, laptele si amestecam totul cateva minute pana cand zaharul se...

Citeste continuarea

Desert placinta cu pere si mere

Postat de Constelatialeu

Desert placinta cu pere si mere

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2012, 19:17
la 27.11.2012, 19:27
super
la 27.11.2012, 19:27
la 27.11.2012, 19:30
arata foarte bine
la 27.11.2012, 19:36
este trecuta in lista sa o fac si eu

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking