Prajitura Capsunica

Postat de susu in Prajituri
25 Aug 2010 | 6596 vizualizari
Prajitura Capsunica

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita cappuccino
  • 1 lingurita cafea
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 1 lingura cognac
  • Esenta de vanilie
  • Esenta de rom
  • 1 praf de copt Cacao
  • 2 banane
  • Cateva kiwi
  • ½ kg capsuni
  • 1 plic crema de lamaie
  • Lapte
  • Menta proaspata
  • Un praf de sare
  • Ciocolata alba
  • Ciocolata neagra
  • Suc de ananas    

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si ½ din zahar iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar. Adaugam faina si praful de copt si impartim aluatul in doua parti egale. Una se amesteca cu cafeaua, cappuccino, romul, cacaoa si cognacul iar cea de-a doua cu coaja de portocala si esenta de vanilie. Se coc doua blaturi intr-o forma dreptunghiulara.

Se prepara crema de lamaie, se mixeaza laptele cu praful, se adauga menta proaspata tocata iar apoi se da la rece. Se taie cubulete o parte din capsuni, altele se mixeaza si se opresc cateva intregi. Kiwi si bananele se taie felii subtiti. Amestecam o parte din crema cu capsunile mixate si alta parte cu cele taiate cuburi.

Taiem blaturile in doua si apoi asanblam prajitura. Insiropam blaturile si apoi asezam intr-o forma tapetata cu folie alimentara un blat alb, crema, fructe, blat negru si cateva capsuni intregi ca sa se simta ca mancam fructe. Taiem prajitura in forma dorita, topim ciocolata si glazuram dupa plac pe fiecare in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Capsunica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura "Capsunica"

Postat de RuxyRux

Prajitura "Capsunica"

Va ies multe portii din aceasta cantitate...eu am si daruit din prajitura mai bine de jumatate..deci daca faceti pentru mai putine persoane,, reduceti cantitatile! Prima data am preparat crema...

Citeste continuarea

Prajitura Capsunica by Ildi

Postat de Mokuska

Prajitura Capsunica by Ildi

Amestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si cu dulceata. Albusurile reci le batem spuma cu praf de sare. Treptat cernem faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, adaugam 2-3 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2010, 18:34
mama cat de bine arataaaa
la 25.08.2010, 19:00
Doamne ce ai putut face!5 furculite!
la 25.08.2010, 20:45
ce bine arata si imi place foarte mult denumirea capsunica ca in desene
la 25.08.2010, 20:52
cred ca prajitura de asta as manca pan-as crapa, eu ador capsunile
la 25.08.2010, 21:11
Ionix, am ras de m-am cocosat la comentariul tau "de as crapa"

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking