Prăjitură caramel
Postat de anomisana in Prajituri 10 Iun 2012 | 15533 vizualizari
Totul a pornit de la cererea unui amic de a-i face prietenei lui un tort ce trebuia să conţină musai caramel, alune şi nuci. Restul, la libera mea alegere. Ah, şi nu trebuia să iasă prea dulce. Nu puteam să-i spun că nu am făcut niciodată caramel, aşa că m-am pus pe documentat. La gabi_d am găsit un caramel la care am salivat ore în şir, întrebându-mă dacă sunt în stare să-l fac. La Laura Sava am găsit o combinaţie de caramel cu nuci şi alune, căreia nu i-am putut rezista. Sunt mândră de varianta mea de blat pufos şi elastic ce nu trebuie însiropat, dar aveam o problemă cu ''nu trebuie să fie prea dulce''. Şi mi-am amintit că în asemenea situaţii, soluţia salvatoare este o cremă cu iaurt. Toate bune şi frumoase, am executat tortul, din pricina stresului nu m-am încadrat în timp şi nu i-am mai făcut decorul dorit, iar la sfârşit, tot gustând eu din ingrediente, mi s-a părut atât de bun, încât aproape nu am vrut să-l mai dau. Dar a trebuit să-l dau iar gândul mi-a rămas tot la caramel. După 2 zile nu am mai rezistat, am repetet reţeta, dar am transformat-o într-o prăjitură iar crema nu am făcut-o cu iaurt ci cu cremă de brânză. Nu vă spun cu câtă poftă s-a mâncat, până la ultima fărâmă. Chiar şi soacra mea care nu e înebunită după dulciuri, m-a sunat să-mi spună să ţin minte reţeta că mai vrea. Ce mai... caramelul mi se pare de departe mult mai bun decât ciocolata şi nu ştiu cum de nu l-am descoperit până acum, dar acum ştiu de ce îmi place mult batonul Snickers. Mulţumesc Gabi, mulţumesc Laura pentru reţetele voastre. Ştiu că sunt multe cuvinte, dar sper să mă iertaţi când o să încercaţi o bucăţică din prăjitura asta.
Inapoi la reteta
|