Prajitura Catalina

Postat de Constelatialeu in Prajituri
10 Ian 2015 | 31713 vizualizari
Prajitura Catalina

Daca ''Steaua fara nume'' e celebra,de ce sa nu fie si ''Prajitura fara nume''...nu dati cu bolovani,ca alta idee n-am avut..... PS.Au sarit pe mine cotoharlele astea, si au zis sa-i zic intr-un fel prajiturii,asa ca m-am gandit sa-i spun Prajitura Catalina,pentru ca al doilea meu prenume este Catalina...aia din Luceafarul.....

Ingrediente

  • Foi
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama cu 72% grasime
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema 1
  • 1 plic cu praf de budinca de ciocolata de la Dr.Oetker
  • 50 g ciocolata amara Schogetten
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 58 g unt cu 80% unt
  • Crema 2
  • 1 plic crema cafea si brandy la DR.Oetker
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 150 g almette cu smantana
  • 200 g frisca ( 100 g smantana dulce + 100 ml frisca lichida creme patisere )
  • 14 piscoturi savoiardi
  • ornamente ciocolata Dr.Oetker

Mod de preparare

Foi : Margarina o taiem in bucati mai mici si o punem intr-o cratita sa se topeasca,apoi o lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit bine,adaugam zaharul si mixam bine,apoi galbenusurile,continuam sa mixam,faina si praful de copt amestecate le incorporam,peste compozitia de mai sus.La final adaugam albusrile batute bine.Avem grija sa incorporam albusurile cu miscari lente de jos in sus. Obtinem un aluat moale.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 28/20 ),impartim aluatul in trei si coacem trei foi.Preincalzim cuptorul ,fiecare foaie o tinem la cuptor cca 15-20 min,pana trece testul scobitorii.Lasam la racit foile.

Crema 1:Praful de budinca impreuna cu zaharul,ciocolata si laptele le punem intr-un vas cu fund dublu si punem pe foc,amestecand continuu,pana se ingroasa crema.Tragem vasul de pe foc,lasam 10 min apoi adaugam untul si omogenizam.Aceasta crema o punem calda peste foi.

Tava in care am copt foile o imbracam cu folie alimentara,asezam prima foaie,turnam crema,apoi foaia a doua si apasam putin sa se lipeasca bine cele doua foi.Lasam sa se raceasca cat facem crema 2.

Crema 2 : Intr-un castron punem praful de crema,adaugam zaharul si laptele si mixam.Apoi punem almette si omogenizam,iar la final incorporam frisca obtinuta din mixarea smantanii  dulci cu frisca lichida.

O lingurita cu ness o diluam intr-o cana cu apa rece si apoi inmuiem piscoturile,nu mult,cat le scufundam odata si continuam asamblarea prajiturii.

Peste foaia 2 punem o parte din crema 2,intindem bine,apoi asezam piscoturile inmuiate,peste piscoturi intindem crema 2,avand grija sa ne ramana crema si pentru deasupra.Peste crema asezam foaia 3 si apoi restul de crema.Nivelam si ornam cu ornamente de ciocolata. Lasam la frigider prajitura,de preferat macar 1 ora si apoi o portionam,folosind un cutit trecut prin apa fierbinte

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Catalina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Catalina

Postat de amalia01

Desert prajitura Catalina

Blat   Ungi tava cu margarina. Adaugi uniform, pe toata suprafata tavii, nuca tocata/ zdrobita ( nu macinata!). Preincalzesti cuptorul. Speli ouale si separi albusurile, pe care le...

Citeste continuarea

Prajitura Catalina

Postat de Camelia_Viorica

Prajitura Catalina

Blat : se bat albusurile spuma, apoi se adauga cele 6 linguri de apa,praful de copt,zaharul,faina si visinele. Se pune o foaie de napolitana in tava iar peste se pune compozitia blatului, dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2015, 17:18
Cleme, no name ) Denumeste-o prajitura cu piscoturi in crema, sau ceva de genul asta> E tare faina!
la 10.01.2015, 17:19
Cum fară nume?Prăjitura Leo!Te rog să-i modifici titlul bunăciunii!
la 10.01.2015, 17:20
ce buna e, arata foarte bine sa stii
la 10.01.2015, 17:24
la 10.01.2015, 17:39

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking