Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni

Postat de maisondenisse in Dulciuri
26 Oct 2015 | 2829 vizualizari
Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni

Un desert usor care imbina perfect dulceata capsunelor si finetea cremei de branza blatul crocant. Imaginati-va o crusta crocanta, un strat moale acoperit cu dulceata de capsuni care adauga o textura si o aroma dulce. O reteta pe care o voi repeta cu fiecare ocazie.

Ingrediente

  • Blat
  • 160 g faina
  • 100 g zahar
  • 60 g nuci
  • 110 g unt la temperatura camerei
Umplutura:
  • 600 g crema de branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
Glazura:
  • un borcan de gem de capsuni
  • Dimensiuni tava: 30x20 cm.

Mod de preparare

Nucile se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu zaharul si faina. Peste acest amestec se adauga untul moale- la temperatura camerei- taiat bucatele, iar cu ajutorul unei furculite se framanta aluatul sub forma unor firimituri. Din compozitia crumble obtinuta oprim 2-3 linguri.

   Amestecul il turnam intr-o tava si o presam cu ajutorul degetelor astfel incat sa obtinem un aluat omogen, repartizat pe toata suprafata tavii si coacem la cuptorul preincalzit aproxiamtiv 12-15 minute.   

Pentru umplutura mixam crema de branza si zaharul, apoi adaugam cele 2 oua pe rand, mixand in continuare. Adaugam faina si mixam din nou.  

  Scoatem crusta fierbinte din cuptor si turnam umplutura peste. Bagam la cuptor pentru 15 minute.    Scoatem tava din cuport si adaugam gemul de capsuni, il uniformizam, peste care presaram cele 3 linguri de compozitie crumble oprita mai devreme.   

Bagam tava la cuptor din nou pentru aproximativ 20 minute.

   Dupa ce se raceste o bagam la frigider pentru 2-3 ore si apoi se degusta cu bucurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine

Postat de panacris

Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine

Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie, se adauga untul moale si jeleul de capsuni. Se tapeteaza o forma rotunda cu foaie de pergament,in forma de sticla sau silicon, nu e nevoie sa puneti...

Citeste continuarea

Cheesecake marmorat a la Simona Anomiss

Postat de Bucataras

Cheesecake marmorat a la Simona Anomiss

Batem ouale, adaugam 600 g din crema de branza, 100 g din smantana , zaharul, vanilia si omogenizam bine . Adaugam  crema alba de branza peste blatul de biscuiti, nivelam cu o lingura. Din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2015, 20:12
Bine ai venit in gasca noastra!
la 26.10.2015, 21:06
bine v-am gasit!! :*
la 26.10.2015, 22:22
la 27.10.2015, 12:47
Bun venit! Fain desert!
la 27.10.2015, 20:42
Multumesc pentru aprecieri!!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking