Prajitura Christina

Postat de Constelatialeu in Prajituri
7 Mar 2013 | 55978 vizualizari
Prajitura Christina

E o prajitura pentru prietena mea grecoaica,asa ca ''am botezat-o'' cu Christina.Am ''studiat '' mai multe retete si am facut niste combinatii,eu zic ca a iesit ceva,astept maine verdictul....

Ingrediente

  • Blatul 1
  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • Blatul 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Crema 1
  • 6 galbenusuri ( cele de la blatul 2 la care folosim doar albusurile)
  • 250 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 pachete unt
  • 2 linguri cacao
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri din crema 1 inainte sa punem cacao
  • Glazura
  • bucatele de ciocolata
  • visine trase-n ciocolata

Mod de preparare

Blatul 1

6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, praful de copt, faina. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit cca 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca.

Blatul 2

6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga zaharul, nuca macinata, praful de copt, faina. Se da la cuptor cca 25 minute.

Crema 1

Cele 6 galbenusuri se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, faina si se dilueaza cu laptele se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se freaca pana devine o spuma si se adauga in crema fiarta si racita. Oprim 3 linguri din crema iar in restul punem 2 linguri cacao si omogenizam bine.

Crema 2

Batem frisca bine (am avut frisca vegetala, si nu necesita indulcita) si adaugam cele 3 linguri de crema fiarta,omogenizam bine.

Asamblare

Blatul 1 peste care punem crema 1,apoi blatul 2 si crema 2,deasupra presaram bucatele de ciocolata. O taiem in bucati si pe fiecare bucatica punem o visina trasa-n ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Christina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu iaurt si zmeura

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu iaurt si zmeura

Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi iaurtul si se omogenizeaza bine. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava (cca 28/22) cu...

Citeste continuarea

Tarta cu piersici

Postat de retetele_tinei

Tarta cu piersici

Prima data se face crema, pt ca ea trebuie lasata la racit. Asadar, se pun 400ml lapte la fiert.Si pana fierbe laptele, se mixeaza bine, galbenusele cu zaharul si cu vanilina.Dupa ce s-au format o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2013, 16:39
la 07.03.2013, 16:40
ce fain arata
la 07.03.2013, 16:40
la 07.03.2013, 17:09
trebuie sa fie tare buna!
la 07.03.2013, 17:15
Bag seama că aici ai pus mai puţine şi dincolo doar pentru doamne.

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking