Ingrediente
Pentru foile cu cacao
- 250 g faina
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 2 galbenusuri
- 1/2 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
- 5 linguri lapte
- 1 lingura esenta de rom
Pentru umplutura de cocos
- 8 albusuri
- 250 g zahar
- 200 g cocos
Pentru crema
- 6 galbenusuri
- 250 g zahar
- 450 ml lapte
- 50 g amidon/faina
- 1 lingura esenta de vanilie
- 150 g unt
Pentru decor: ciocolata neagra
Mod de preparare
Pentru foile de cacao
Batem untul cu zaharul si galbenusurile, apoi incorporam laptele si esenta. Adaugam praful de copt, apoi faina si cacaua (pe care le cernem). Framantam bine aluatul pe care il impartim in doua parti egale.
Pentru partea cu cocos
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat, am obtinut o spuma lucioasa si densa. Am amestecat-o usor cu vanilia si cocosul.
Intindem foile de cacao pe dimensiunea tavii, direct pe hartia de copt.
Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie, am intepat-o putin cu furculita si am pus umplutura de cocos. Apoi, am luat cea de-a doua foaie, intepata dinainte, si am asezat-o cu fata in jos, peste umplutura, apoi am dezlipit hartia de copt. Am copt prajitura la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Am lasat-o sa se raceasca bine si doar mai tarziu am scos-o din tava.
Pentru crema:
Am pus amidonul intr-un bol si l-am amestecat cu cateva linguri din laptele rece, ca la o budinca. Restul de lapte l-am pus peste galbenusuri (intr-o oala), am pus zaharul si le-am mixat. Am turnat amidonul si am pus oala la baie de aburi, pana cand compozitia s-a ingrosat ca o budinca (in jur de 10-15 minute). Luam compozitia si o lasam sa se raceasca complet, apoi punem untul moale,esenta si mixam bine. Intindem crema peste ultimul blat de cacao si razalim ciocolata neagra pe deasupra (optional puteti sa faceti o glazura din ciocolata, sunt sigura ca iese excelent si asa)
Gata prajitura ! Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura coco-vanilla" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|