Ingrediente
- Blat:
- 120 g ciocolata pentru aluat
- 80 g ciocolata pentru glazura
- 85 g unt
- 3 lingurite cafea solubila ness
- 100 g de zahar
- 2 esenta de vanile
- 2 oua
- un pahar de 100 ml cu faina (masurati in ml)
- un varf de sare
- un pahar de 100 ml de nuca de coco (sau un pahar de 100 ml de nuca macinata)
- Crema:
- 150 g crema de branza philadelphia
- 40 g unt
- 75 ml smantana dulce
- 100 g zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- Glazura:
- 80 g ciocolata amaruie
- 20 g unt
- 50 ml frisca lichida
- 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
Mod de preparare
Dati cupturul la 180 grade sa se incalzeasca.
Se face aluatul: Se dizolva 1/2 de cafea cu o lingura de apa fierbinte Intr-o cratita se pune 120g de ciocolata rupta in bucatele, 85g de unt si cafeaua facuta mai sus.Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o compozitie omogena.
Se ia de pe foc si se lasa pana devine calda. Cand sa racit adaugati zaharul si 1 fiola de vanilie,apoi pe rand adaugati ouale amestecand bine cu un tel dupa fiecare ou.Se adauga faina si sarea, amestecati incet,iar la urma nucile(eu nu am avut nuci,asa ca am pus nuca de cocos) Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt.Se da la cuptor cam 25 min,apoi se lasa sa se raceasca.
Crema: Se amesteca crema de branza cu 40g de unt moale, pana devine o crema omogena.Se adauga zaharul pudra,vanilia si scotisoara,amestecati bine Se intinde crema pe blatul prajiturii uniform si se da la rece 1-2 ore
Glazura: Amestecati 20g de unt cu 80g de ciocolata, smantana dulce si 2 lingurite de ness dizolvate in 1/2 lingura apa fierbinte,se da la foc mic si amesteca continuu pana se topesc toate ingredientele. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca bine la temperatura camerii Cand s-a racit glazura se intinde deasupra cremei ,apoi dati-o la rece pentru 2 sau 3 ore
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brownies Cappucino" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|