Prajitura Colorata

Postat de CookieMonster in Prajituri
14 Mai 2013 | 4358 vizualizari
Prajitura Colorata

Am facut o prajiturica dulce, colorata si vesela asa cum suntem noi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 400 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt la temperatura camerii
  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina sare
  • Jeleu:
  • 400 g pere coapte bine
  • 100 g banane
  • 2 plicuri de gelatina
  • sucul de la 3 portocale
  • 160 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema:
  • 1 plic Dr. Otker fructe de padure
  • 250 ml lapte rece

Mod de preparare

Blat:

1. Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.

2. Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.

3. Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu laptele. Amestecati usor cu o lingura.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 25 min sau pana cand trece testul scobitorii si se lasa la racit.

Jeleu:

1. Se curata perele si bananele si le pasam separat.

2. Se pun perele la fiert impreuna cu sucul de portocale, esenta de vanilie si zaharul. Se la 5-7 minute dupa ce incep sa fiarba, la sfarsit de adauga bananele si se lasa putin la racit.

3. Gelatina se pune la hidratat in 100 ml de apa rece timp de 10 minute, dupa care se incalzeste putin. Se adauga peste compozitia de pere.

4. Jeleul se pune peste blatul racit bine. Inainte sa-l adaugam, tapetam tava cu folie alimentara. Se lasa la frigider minim 2 ore.

Crema:

1. Intr-un bol inalt puneti 250 ml de lapte peste care adaugati continutul plicului impreuna cu 2 linguri de zahar.

2. Mixati timp de 2 minute la viteza mica apoi mariti viteza timp de 3 minute.

3 Crema rezultata se adauga peste jeleul de pere si se orneaza cu bomboane colorate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Colorata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Postat de merisor67

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Reteta Aneimaria este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-iugoslavia-28214.html Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase,...

Citeste continuarea

Prajitura Albinita

Postat de amalia01

Prajitura Albinita

FOILE: Faina si margarina se pun intr-un bol si se "freaca" intre palme pana cand se omogenizeaza. Adaugi laptele si framanti usor. Se adauga zaharul si ouale, framantand pana la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 14.05.2013, 14:25
CE CULORİ FRUMOASE
la 14.05.2013, 14:27
la 14.05.2013, 14:39
frumos mai arata!
la 14.05.2013, 14:43
la 14.05.2013, 14:52

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking