Prajitura "Comoara"

Postat de deliciousflavours in Prajituri
27 Sep 2011 | 9697 vizualizari
Prajitura "Comoara"

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de faina
  • 250 g margarina sau unt
  • 200 g zahar pudra
  • Mai avem de nevoie de:
  • 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • 250-300 ml cafea
  • 1 fiola esenta de rom
  • dulceata de caise sau piersici

Mod de preparare

Batem spuma galbenusurile cu zaharul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Separat batem spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care adaugam treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu faina si aprox 200 ml lapte, iar restul punem pe foc . Pentru a obtine o crema cat mai fina, o strecuram si o adaugam la restul de lapte, amestecandu-se in continuu, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat o luam de pe foc si lasam la racit. Intre timp freacam margarina (untul) cu zaharul pudra la care adaugam treptat crema racita.

Pe blatul racit intindem un strat de dulceata. Preaparam cafeaua, o lasam putin sa se raceasca si adaugam 1 fiola de esenta de rom. Peste blatul cu dulceata asezam una langa alta piscoturile insiropate usor in cafea. Urmeaza sa intindem crema cu o spatula si in final radem ciocolata.

In mod normal peste crema se puneau cele 4 albusuri (ramase de la crema) batute pe aburi cu 9 linguri de zahar, dar din pacate eu n-am mai avut timp si am ras ciocolata deasupra...oricum, cu sau fara spuma, este foarte interesanta combinatia intre crema dulce, dulceata acrisoara si aroma de cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Comoara"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

Postat de gabrielacuisine

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

Este cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat...

Citeste continuarea

Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

Postat de simona72

Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

Pentru inceput se pune zmeura la dezghetat intr-o strecuratoare. Pentru aluat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul se spumeaza cu dulcele natural. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2011, 16:05

dar pozele ???
la 27.09.2011, 16:11
Wauuu imi place
la 27.09.2011, 17:09
arata bine
la 27.09.2011, 18:09
asta da comoara
la 27.09.2011, 19:29

msss, chiar e o "comoara" de prajitura

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking