Prajitura copilariei

Postat de amalia01 in Prajituri
12 Apr 2014 | 5131 vizualizari
Prajitura copilariei

Ma gandeam de cateva zile la "nuga"-ua aceea pe care ne-o facea mama cu fulgi de ovaz...Gandit-gandit...sunat mama si cerut reteta...A cautat-o mama zile bune si...SURPRIZA!

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 200 g margarina
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de miere
  • cativa stropi de esenta de rom

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand are o culoare frumoasa, aramie, adaugi margarina si amesteci pana cand se topeste.

Adaugi apoi cacaoa si mierea, amestecand cu grija. La final torni fulgii de ovaz si ii incorporezi. La final pui esenta de rom.

O tava o ungi cu margarina si torni compozitia in ea,niveland-o cu lingura.

Dai totul la rece pentru cca 2 ore.

O servesti taiata cubulete.

Este o varianta sanatoasa a batoanelor cu cereale din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura copilariei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Amandina - prajitura copilariei

Postat de deyutzky

Amandina - prajitura copilariei

Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Desert prajitura amandina

Postat de gicuta69

Desert prajitura amandina

Blat :  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2014, 22:05
buuuuna
la 12.04.2014, 22:27
Imi place!
la 12.04.2014, 22:40
la 12.04.2014, 23:19
la 12.04.2014, 23:31

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking