Prajitura cremoasa

Postat de ela in Prajituri
30 Dec 2014 | 14365 vizualizari
Prajitura cremoasa

Ingrediente

BLAT:
  • 8oua
  • 8linguri zahar
  • 8linguri faina
  • 1praf sare
  • 1plic praf de copt
  • 150gr nuca macinata
  • 1lingura esenta rom
  • 2linguri cacao
CREMA:
  • 400ml lapte condensat(pentru creme,se gaseste la Auchan)
  • 400ml frisca
  • 1plic intaritor de frisca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Pregatim din timp dulce de leche:Conserva de lapte condensat o punem intr-o oala mai adanca acoperita complet de apa si o lasam la foc mic doua ore(completam cu apa de cate ori este nevoie)Vom avea crema caramel..O lasam sa se raceasca bine inainte de a o deschide.

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile.Amestecam faina cu cacaoa,praful de copt si nuca macinata si o adaugam in compozitia de albusuri,amestecand usor.Adaugam si esenta de rom,Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se coace blatul(cam 20minute).Scoatem si lasam sa se raceasca.

Insiropam blatul daca vrem sa fie mai moale cu niste compot de visine sau ceva cu esenta de rom.

Mixam frisca cu un plic de intaritor de frisca pana se intareste.Adaugam laptele condensat si mai mixam putin.

Punem crema peste blatul insiropat si nivelam.Prsaram deasupra ciocolata rasa si lasam cateva ore la rece.Este un deliciu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si cocos

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu branza si cocos

Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Postat de momo121

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2014, 11:24
la 30.12.2014, 11:48
uauuu ce bine arata
la 30.12.2014, 11:49
buna buna
la 30.12.2014, 20:16
Ce frumoasa este !
la 30.12.2014, 20:27
Ce pofta mi-ai facut!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking