Prajitura crumble cu dovleac

Postat de RuxyRux in Prajituri
14 Feb 2017 | 2966 vizualizari
Prajitura crumble cu dovleac

Ati  luat vreodata o mica inghititura dintr-o prajitura si ati simtit ca dezlantuie arome incredibile care va fac sa va topiti de placerea gustului? Va invit sa probati acest desert fin, delicios si mai putin vinovat, merita de la prima pana la ultima lingurita!

Ingrediente

Crumble:

  • 100 gr amidon de porumb
  • 3 linguri faina de tapioca
  • 130 gr. faina de orez brun
  • 1 lingura de zahar brun
  • 3 linguri pline de ulei de cocos in stare solida
  • vanilie
  • 1 ou
  • 3 lingurite apa

Umplutura de dovleac:

  • 1 kg dovleac ptr. placinta razuit
  • 150 gr zahar brun
  • un praf de sare
  • 3 linguri nectar de cocos (sau sirop de artar pentru gustul caramelizat)
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de nucsoara
  • un praf de cardamon
  • un praf de cuisoare
  • un praf de pudra de ghmbir
  • 1 lingurita ghimbir proaspat razuit
  • coaja rasa de portocala( BIO)
  • extract vanilie( eu am pus zahar brun vanilat)
  • 3 oua
  • 130 ml lapte de cocos la cutie

Mod de preparare

Pentru inceput, am cantarit ingredientele.

Am pus faina de orez brun, cea de tapioca, amidonul, zaharul si praful de sare in bolul de mixer si am amestecat ingredientele.

Peste amestecul din vas, am pus uleiul de cocos solid, apoi apa si oul si am framantat pana am obtinut aspectul de firmituri.

Am uns tavita cu ulei de cocos si am pus jumatate din crumble.

Intr-un bol maricel, am pus dovleacul, zaharul brun, sarea, condimentele: nucsoara, scortisoara, cuisoarele, cardamonul, ghimbirul pudra si cel proaspat, vanilia si coaja de portocala si la final, ouale batute usor si laptele de cocos, am amestecat pana ce s-a omogenizat bine compozitia.

Peste jumatatea de crumble din tava, am pus umplutura cu dovleac si am acoperit cu restul de crumble.

Am pus prajitura la cuptorul incalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ o ora (aluatul devine auriu). Prajitura se feliaza in mod normal rece... dar daca aveti pofticiosi, abateti-va de la reguli :))))....pofta buna la desert minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crumble cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura taraneasca cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura taraneasca cu mere

Aluat: Intr-un castron punem faina, drojdia, sarea, zaharul si zaharul vanilat si amestecam, apoi adaugam untura si ouale si framantam un aluat gen plastelina. In cazul in care aluatul mai...

Citeste continuarea

Desert prajitura felie de lapte

Postat de Oana

Desert prajitura felie de lapte

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi laptele. Amesteca faina cu cacaua si praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2017, 21:35
Ce bine arată bunăciunea!
la 14.02.2017, 21:53
Arata bine Buni scumpa...multumesc! Ideea este ca trebuie sa iubesti genul asta de desert, fara gluten ...altfel....nu stiu.....
la 14.02.2017, 22:02
Explozie de arome Mie daca imi pui dovlecel in loc de dovleac ,este perfect . Din motive neidentificatede la dovleac si castane ma fac si mai rotunda decat sunt )
la 14.02.2017, 22:36
yummy! cam tarziu, dar tot gust putin!
la 14.02.2017, 22:37
Mihaela, pune mereeeeeeee

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking