Prajitura cu ananas si nuca de cocos

Postat de TAB1TA in Prajituri
16 Iun 2013 | 7450 vizualizari
Prajitura cu ananas si nuca de cocos

O prajitura delicioasa. Reteta originala provine dintr-o carte de bucate in germana. Eu am preluat-o de la Lena.>:D

Ingrediente

  • Aluat:
  • 50 g unt (untul sa fie moale)
  • 50 g zahar
  • 2 oua (sa fie la temperatura camerei)
  • un varf de lingurita sare
  • 150 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ananas din conserva sau proaspat (am folosit 1/2 conserva)
  • Crema:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 150 g nuca de cocos

Mod de preparare

Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti).

Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt.

Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul.

Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale, cate unul (dupa fiecare ou se mixeaza bine compozitita).

Se adauga amestecul de faina la compozitia de unt si oua. Se formeaza un aluat putin mai gros.

Se toarna aluatul in tava, si se intinde usor, uniform pe toata suprafata.

Ananasul se taie bucatele (daca luati ananas rondele sau proaspat) si se pune pe aluat.

Crema de cocos: Intr-o cratita se pune pe foc laptele, untul si zaharul.

Cand untul si zaharul se topesc, se adaugati nuca de cocos si se lasa sa fiarba 1-2 min. Se amesteca bine.

Crema de cocos se intinde uniform peste bucatile de ananas.

Se da la cuptor la temperatura medie si se lasa pana se rumeneste bine.

Cand se raceste complet, puteti presara cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

Postat de katty

Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cocos si ananas

Postat de sufletista

Desert prajitura cu cocos si ananas

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2013, 22:21
Eu nu pot sa mai mananc ananas, dar prajitura ta arata foarte bine!
la 16.06.2013, 22:22
la 16.06.2013, 22:22
la 16.06.2013, 22:23
ce bine arata
la 16.06.2013, 22:24
eu pot sa mananc ananas. N-am nicio problema sa las servita cu o feliuta din prajitura ta...

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking