Ingrediente
- 400 g faina
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml apa minerala
- 2 portocale
- o cutie compot ananas
- 1 praf de copt
- o lingurita bicarbonat
- un praf de sare
- un zahar vanilinat
- o lingura de cacao
- 150 g crema ciocolata
- 100 g alune maruntite pentru ornat
Mod de preparare
Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat.
Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se pune peste compozitia de mai sus.
Daca vi se pare compozitia prea tare, mai adaugati sucul de la compot (trebuie sa fie compozitia ca la chec).
Se tapeteaza tava cu faina dupa care punem 3/4 din compozitie, adaugam cubuletele de compot de ananas. Restul compozitiei il amestecam cu lingura de cacao. Se aseaza apoi in tava peste fructe. Apoi adaugam alunele maruntite pentru a avea un aspect frumos.
Se tine la cuptor aproximativ 45 minute la foc mic. Daca trece testul scobitorii, prajitura este gata. Cand s-a racit, ornam cu crema de ciocolata incalzita.
Se serveste cand s-a racit complet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|