Prajitura cu ananas si crema de ciocolata

Postat de Adele in Dulciuri
28 Apr 2014 | 3082 vizualizari
Prajitura cu ananas si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 1 iaurt de vanilie (100gr)
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 tableta de ciocolata cu gust caramel.
  • 1 compot ananas
  • Decor:
  • frisca

Mod de preparare

Inr-un vas batem ouale cu zahar si ulei,adaugam iaurtul ,amestecam bine .Adaugam si faina cu praful decopt.Punem compozitia intr-o tava ,in care am pus hartie de copt (daca nu puteti sa o ungeti cu putin unt si presarati faina) .Dam la cuptor pentru 20 de minute la 180°

Crema: punem pe foc o oala cu 2 linguri de lapte (sau frisca lichida) si punem tableta de ciocolata la topit. Puteti face si pe baie de aburi.

Intr-un vas punem mascarponele si il batem cu 2 linguri de ahar (de preferat pudra).Dupa care adaugam ciocolata topita si mixam bine.Dam la rece pentru cateva minute.

Cand blatul este gata il insiropam cu sucul de la compot dupa care il taiam in patrate .Pe fiecare patrat punem crema bucatele de anans si ornam cu frisca.Se da la rece pentru cateva ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

Postat de CameliaComan

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

JELEU DE FRUCTE:   Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul, fructele congelate, si 70 ml apa. Fierbem la foc mic si spumam cand este nevoie. Cand...

Citeste continuarea

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Postat de andaoana

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Mod de preparare Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2014, 19:16
la 28.04.2014, 19:18
la 28.04.2014, 19:38
o bunatate
la 28.04.2014, 19:54
Cu ananas ,ce bunatate!
la 28.04.2014, 20:15
Multumesc

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking