Ingrediente
- 500 ml lapte
- 6 oua
- 500 ml frisca hulala
- 400 gr zahar
- 4 zahar vaniliat
- 2 intaritor frisca
- 30 gr gelatina alimentara(3 pliculete)
- 2 pliculete gelatina incolora (pentru prajituri)
- 1 esenta fiola portocala
- 6 piersici mai mari
- 1 cutie compot ananas 450 gr (cuburi)
- 1 pachet foi prajitura(pandispan)
- 1/2 pachet piscoturi(atit am avut)
Mod de preparare
Prima data am curatat persicile apoi le-am feliat.Apoi am scurs ananasul, intr-o tava cu peretii mdi inaltin(45/35cm a mea) am asezat foile am avut trei bucati una am sacrificato pentru a acoperii bine fundul tavi pe margini am asezat piscoturile apoi cu sucul de la ananas am insiropat .Gelatina alimentara am puso intr-un bol cu 200 ml apa .si am lasato sa se dizolve.400 ml lapte am pus la fiert cu 300 gr zahar si 2 zahar vaniliat.Ouale intregi le-am mixat cu 100 gr zahar si 1:zahar vaniliat apoi am amestecat cu 100 ml lapte rece si compozitia am incorporato in laptele fierbinte mestecind continuu pina devine gros ca o smintina.Cind a fiert luam deoparte si lasam sa se raceasca.Apoi punem ananasul si doua piersici taiate cubulete in crema si gelatina pe care o incalzim pina la punctul de fierbere(atentie nu se fierbe) apoi o o amestecam in crema.Frisca o mixam bine cu intaritorul de frisca apoi crema o
Incorporam in frisca si amestecam cu o paleta apoi compozitia obtinuta o punem in tava peste blat si piscoturi, o nivelam frumos apoi o intoducem in frigider pentru 3 ore, dupa care o scoatem si o ornam cu piersicile si aplicam gelatina incolora ( modul de preparare conform indicatiilor de pe plic) apoi introducem din nou la frigider pina a doua zi , cind o portionam asa cum dorim
.Este un desert tare tare bun.
.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|