Ralu Cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
10 Feb 2012 | 8045 vizualizari
Ralu Cake -  Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci

Mi-a fost dor de niste dulce de leche.... doamne ce dor mi-a fost! Si pentru ca mi-am facut o ulcica de dulce de leche si dupa ce m-am infruptat serios din ea, cu linguroiul al mare :)), protejata de ingerul pazitor al glicemiei mele aflate intr-o stare de evidenta exploziune, am mai pastrat putintel pentru o prajiturica ce ma tot imbia : "coace-ma, coace-ma!" Iar pentru ca draga mea Ralu din Buc. tot facea misto de mine pe Fb, cum ca sa ma mai opresc odata din a rumega dulce de leche si lapte condensat cu lingura direct din conserva achizitionata (la oferta :P) de la Delatte, am denumit-o, pe prajitura adica, Ralu cake! Si asta numai si numai pentru a ma razbuna pe ea, draga mea fata buna si frumoasa. Nu-i asa Ralu? :))

Ingrediente

  • pentru blat: 
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 plic de praf de copt
  • pentru crema: 
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 gr unt
  • 397 gr lapte condensat (adica o conserva)
  • pentru insiropat: 
  • sirop de zahar ars sau compot de ananas sau caise, piersici
  • pentru ornat: 
  • 200 gr ciocolata
  • dulce de leche in ce cantitate vreti voi, doar asa pentru spoit :P

Mod de preparare

Pentru blat separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati uleiul, apa si mixati bine dupa fiecare. La urma adaugati faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Adaugati si nuca macinata si amestecati vartos cu o lingura de lemn. La final incorporati si albusurile batute spuma si turnati totul in tava sau intr-o forma rotunda de tort - de 26 cm pentru a taia blatul in doua. Puteti folosi tava cu diametrul mai mic, caz in care blatul va iesi mai inalt si il veti putea taia si in trei :). Predati compozitia cuptorului incins, la foc moderat si vizionati dinafara cum creste, fara a va lasa luati de val si a deschide usa cuptorului...macar vreo 25 minute. Apoi puteti deschide, mirosi si pipai....trebuie sa fie putin tare la atingerea voastra delicata. Pentru siguranta coacerii indeajuns de bine la interior, faceti testul cu scobitoarea. Cand totul e satisfacator scoateti blatul, lasati-l la racit si cand e rece il taiati in doua si il insiropati.

Pentru sirop folositi compot de ananas, piersici caise sau faceti sirop de zahar ars, daca veti dori ca totul sa fie si mai dulce.

Pentru crema puneti intr-o craticioara, pe foc molcom, laptele si doua linguri de amidon alimentar. amestecati bine pentru a nu se prinde de fundul cratitei si cand s-a ingroat trageti de pe foc si lasati-l la racit. Untul il mixati cu laptele condensat si cand crema de lapte e rece, adaugati si aceasta. dati la rece pentru cateva ore. Din cantitatea rezultata am folosit doar jumatate. A fost mai mult decat suficient. Restul l-am pastrat la frigider vreo citeva zile, dupa care l-am introdus in niste pufoase si delicios de bune Prajiturele iernatice (revin cu reteta, imediat!). Asadar puteti injumatati cantitatile, fara probleme.

Asamblati prajiturica si acoperiti-o cu un strat generos de ciocolata topita si fluida. Lasati la frigider cateva ore sau peste noapte. Stropiti-l din belsug sau spoiti-l putintel, dupa pohta inimii, cu dulce de leche. Va asigur ca e ultra-mega delicios de savuros.

Ralu, am dreptate? Prajitura asta ti se potriveste intru-totul... dulce,  siropoasa, are si putine nuci cat sa de-a o savoare aparte in tot noianul asta dulce.

E atat de buna ca musti din ea si nu te mai opresti... creeaza dependenta si nu iti face rau. Parol!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ralu Cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca de gris cu caramel

Postat de Alepaty

Budinca de gris cu caramel

Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie. Se adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul cu telul.Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se se adauga...

Citeste continuarea

Desert Rulada cu mac si crema de ciocolata

Postat de merisor67

Desert Rulada cu mac si crema de ciocolata

Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul alternând cu zeama de lămâie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2012, 16:10
Vai...cu prajitura asta m-ai lovit tare tare. Dar rau de tot.
la 10.02.2012, 16:15
asa asaaaaaaaaa razbuna-te Alice
si pe mine,ca io ma abtin,dar nici nu vreau asa dulce
la 10.02.2012, 16:19
buna buna
la 10.02.2012, 16:28
la cat de bine arata cred si eu ca creeaza dependenta
la 10.02.2012, 16:55
Miha....te ridici tu

dia....ma razbun pe ea, doar o stii ))

fetele multam fain!

iri ..da creeaza dependenat...pe bune!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking