Prajitura fantastica cu migdale si spuma de lapte condensat

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
25 Apr 2012 | 15588 vizualizari
Prajitura fantastica cu migdale si spuma de lapte condensat

M-am gandit intr-o noapte "ce-ar fi sa fac o praji?" Ok. dar ce fel de? mmm....mmm....hmmmm....si pe la vreo 23.30 in noapte fotografiam ceea ce vedeti mai jos. Dar sa nu va mai retin atentia cu ganduri stupide si inutile, care oricum nu folosesc nimanui

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar tos
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o mana buna de migdale fara coaja si prajite usor
  • esenta de migdale,
  • un praf de sare
  • pentru crema de cacao
  • un plic de crema de cacao de la dr. oetcker (daca nu sunteti lenesi sau faceti prajitura asta mai pe ziua...luati niste lapte si zahar, putintel amidon, ceva cacao si puneti-le usor la fiert amestecand continuu...veto obtine o crema de cacao foarte buna)
  • 400 ml lapte rece
  • pentru spuma de lapte condensat
  • 225 gr lapte condensat delatte
  • 200 gr frisca lichida
  • un plic gelatina
  • pentru insiropat:
  • sirop de zahar ars

Mod de preparare

Mai intai facem blatul, tapetam o tava cu niste hartie de copt si incingem putin cuptorul. 

   Separam galbenusurile pe care le frecam cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Obtinem o spuma groasa. Adaugam putina esenta de migdale. Albusurile le batem spuma tare si apoi  le mixam in continuare cu 5 linguri de zahar turnate una cate una si mixat puternic dupa fiecare. Amestecam apoi crema de galbenusuri cu spuma tare de albusuri si omogenizam. Adaugam apoi faina cernuta, cacao si migdalele usor prajite si zdrobite. Amestecam incet cu miscari ample pana la omogenizare completa. Turnam compozitia rezultata in tava pregatita si dam la cuptor vreo 30-40 minute sau faceti testul cu scobitoarea.

   Scoateti tava si lasati blatul la racit.

   Intre timp pregatim siropul cu care vom insiropa acest blat minunat. Reteta si amanunte gasisi daca dati click aici.

   Pentru crema de cacao faceti dupa cum am spus mai sus, la ingredientele pentru crema, sau pur si simplu folositi cu incredere un plic de creama de cacao de la dr. oetcker, 400 ml lapte rece ... urmati instructiunile de pe pachet... si voila: Crema gata in citeva minute...si va asigur ca... nu veti muri de la un plic de crema...sa fim seriosi!

   Pentru spuma de lapte condensat puneti mai intai gelatina la hidratat in putina apa rece si cand a devenit spongioasa puneti-o la topit pe baie de aburi avand grija sa nu fiarba. Turnati-o apoi peste laptele condensat, neaparat delatte.ro e cel mai bun, amestecati si lasati la racorit. Frisca lichida o bateti pana devine tare, adica sa stea :P.

 Amestecati apoi frisca cu laptele condensat, mixati bine si dati la rece pentru vreo doua ore, timp in care mai amestecati din cand in cand pentru a nu se inatri complet.

   Cand blatul s-a racit si toate celelalte necesare sunt gata trecem la asamblarea prajiturii:

1. insiropati bine blatul

2. intindeti pe toata suprafata prajiturii crema de cacao

3. dati la rece pentru juma' de ora

4. intindeti peste crema de cacao, spuma de lapte condensat... radeti deasupra niste cioco...asa pentru putin decor

5. dati la rece pana dimineata si apoi taiati patrate si serviti

6. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fantastica cu migdale si spuma de lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu pere

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu pere

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se...

Citeste continuarea

Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)

Postat de Ina75

Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Pregatim un tava pentru briose in care punem hartiute. Punem o lingura de faina, adica 25 de gr. peste capsuni (fructe). Peste faina ramasa (375 gr. ) punem praful de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2012, 23:21
buna buna
la 25.04.2012, 23:23
o prajitura minunata si ca aspect si cu siguranta si ca gust!
la 25.04.2012, 23:31
pup pi voi
la 25.04.2012, 23:40
placeee
la 26.04.2012, 00:10

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking